Foto: Pro Persona
Foto: Pro Persona Foto: Pro Persona

'Psychische problemen in de familie'

EDE Pro Persona Connect houdt dit najaar een online cursus voor familieleden van mensen met psychische problemen uit de gemeente Ede.

Het hebben van psychische problemen is zwaar voor degene die het overkomt, maar ook naasten kan het veel spanning geven. Vaak ervaren zij gevoelens van verdriet, machteloosheid, onbegrip, eenzaamheid, schaamte en soms ook conflicten. In de cursus worden ervaringen besproken en krijgen deelnemers tips hoe om te gaan met de problemen waar ze tegenaan lopen. Ook wordt besproken hoe de privacy gewaarborgd blijft. De online cursus ‘Psychische problemen in de familie’ begint woensdag 6 oktober van 09.30 tot 11.30 uur en deelname is gratis.

Er is, waarschijnlijk medio 2022, ook een 'Omgaan met borderline' cursus. In deze cursus leren deelnemers meer over de achtergrond van de problemen en hoe ze hiermee om kunnen gaan. In de cursus komen thema’s aan de orde zoals: psychische problemen in gezin en relatie, de balans tussen draagkracht en draaglast, de invloed van denken op ons gedrag, grenzen stellen en zorgen voor uzelf naast de zorg voor de ander. 

Meer informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 026-3124483 of door te mailen naar preventie@propersona.nl


Realistisch Fijnschilderen

EDE De klassikale lessen Realistisch Fijnschilderen van Art Partout gaan in september weer van start. Tijdens de cursus, die zowel klassikaal als online te volgen is, leren deelnemers de ambachtelijke technieken om prachtige schilderijen te maken. Het is mogelijk om een gratis proefles te volgen. Voor de materialen dient men 12,50 euro te betalen. Dit bedrag wordt teruggegeven als wordt besloten de cursus te gaan volgen. Kijk voor meer informatie op de website www.fijnschilderen.nl of stuur een email naar info@artpartout.nl. Bellen kan ook en wel met telefoonnummer 085 130 2757.