Waterpolovrouwen eindigen als zesde

EDE Het Nederlandse waterpoloteam is als zesde geëindigd op de Olympische Spelen in Japan. Voor de tweede keer in het toernooi werd van Australië verloren: 7-14. In de poulefase waren de Aussies al met 12-15 te sterk geweest.


Na de pijnlijke nederlaag in de kwartfinales tegen Hongarije (11-14), wilden veel speelsters zo snel mogelijk Japan verlaten. Maar in de strijd om de vijfde tot en met de achtste plaats, wisten de Oranje vrouwen zich donderdag tegen China voldoende op te laden om met 13-6 te winnen.

Nederland liep tegen Australië continu achter de feiten aan. Na het eerste kwart stond Oranje al op een 1-5 achterstand en een kwart later stond het 2-8. In het derde kwart liep Australië uit naar 4-11, een marge die in het laatste kwart niet meer te overbruggen was: 7-14.

Het betekende ook de laatste interland voor Dagmar Genee, Nomi Stomphorst en Joanne Koenders. De laatste twee hoorden bij de ‘Edese’ inbreng tijdens de Olympische Spelen. Stomphorst woont net als Iris Wolves in Ede. Koenders was in Tokio overwegend de reserve doelman, maar is de vaste keepster bij Polar Bears. Daar speelde tot en met het afgelopen seizoen ook de revelatie en topscorer van het toernooi Simone van de Kraats, die in Spanje gaat spelen. Edenaar Evangelos Doudesis, die met de Edese club landskampioen werd, was de assistent bondscoach in Tokio.


MHC Ede start uit

EDE De Edese hockeyliefhebbers zullen nog even moeten wachten alvorens hun favorieten op eigen terrein aantreden.


De hockeycompetitie gaat als het loopt zoals gepland op zondag 12 september weer van start. Zowel de mannen (Overgangsklasse) als vrouwen (eerste klasse) wacht een uitwedstrijd. De mannen gaan op bezoek bij IJsseloever. De vrouwen reizen af naar Groningen om GHBS te ontmoeten. Het resterende programma ios te vinden op www.edestad.nl


Streekderby TTV.BIT.NL

EDE De tafeltennissers van TTV.BIT.NL zijn ingedeeld in de landelijke tweede divisie D.


De hoofdmacht ontmoet behoudens het Veenendaalse SKF 2 andere tegenstanders dan in het niet afgemaakte seizoen 2020/2021. De tegenstanders zijn SKF 2 (Veenendaal), deBoer Taverzo 3 (Zoetermeer). VTV (Nieuwegein), Buitenpost en Tempo-Team 3 (Amsterdam). Dat betekent dus een echte derby tegen het Veenendaalse SKF, die wordt gespeeld op zaterdag 9 oktober in eigen huis aan de Langenkampweg. 


Bekerstrijd HV Reehorst

EDE Tweede divisionist HV Reehorst gaat op dinsdagavond 12 oktober op bezoek bij hoofdklasser ERIX (Lichtenvoorde).


Deze bekerwedstrijd is een voorronde duel in de strijd om de landelijke beker handbal.