Afbeelding
@tedxmedia

Politie houdt grote controle langs snelweg A30 bij Ede

5 november 2021 om 01:02 Overig

EDE De politie hield donderdagavond een grote verkeerscontrole langs de A30. Dat deed zij in beide richtingen op het parkeerterrein bij de aan de A30 gelegen benzinepompen. Aldaar werden meerdere zogenoemde controlestraten ingericht en stonden er politiebussen waarin alcohol- drugs- en/of bloedtesten konden worden afgenomen. De controle werd georganiseerd door de politie Ede en de politie Barneveld in samenwerking met medewerkers van verkeershandhavingsteams.

De aanvoer van verkeer werd grotendeels verzorgd door een grote groep motorrijders van de politie. Zij haalden willekeurig voertuigen van de weg. Daarnaast controleerde de politie ook middels een ANPR auto. Dat is een politievoertuig waarin een computer zit die met een camera kentekens kan herkennen, die voorkomen in de database van de politie.

Er werden in totaal 45 bonnen geschreven, waaronder één voor rijden onder invloed van alcohol en drie voor rijden onder invloed van drugs. Daarbij is bloed afgenomen dat voor verder onderzoek wordt opgestuurd naar het lab. De uitslag van deze testen is nog niet bekend. Tijdens de controle werd donderdagavond ook een kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. In een ander voertuig werd een lading van 2000 sigaretten aangetroffen. Deze zaak wordt onderzocht door de douane.

De controle werd van 19.00 tot 01.00 uur gehouden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding