Eindelijk heeft FC Jeugd een punt

8 november 2021 om 09:01

EDE ,,De ontlading bij FC Jeugd is super in de kleedkamer. Een 1-1 gelijkspel bij VVIJ!", opende trainer Mohammed Mouhouti.

De trainer vindt het moeilijk zoals het seizoen verloopt. ,,Weer een wedstrijd waarin FC JEUGD echt veel beter was. Een aantal honderd procent kansen niet verzilverd. Zij kregen echt geen enkele mogelijkheid van onze verdediging. Bij rust had FC Jeugd al op een ruime voorsprong moeten staan.” In de tweede helft leek FC Jeugd de rekening gepresenteerd te krijgen. ,,VVIJ kreeg een kans en het is gelijk raak: 1-0. De ploeg bleef knokken voor een beter resultaat. In blessuretijd wist Atakan Keskin de gelijkmaker te scoren: 1-1. Dolle vreugde natuurlijk bij de jongens. Het leek wel of ze de ‘Champions League’ in plaats van een gelijkspel hadden behaald”, sloot Mouhouti af.

OTTERLO Otterlo is de nieuwe koploper in de derde klasse B. Zwart Wit’63 werd met een 3-0 stand richting Harderwijk gestuurd. ,,Een meer dan terechte zege’’, oordeelde Ronald Lieftink. ,,Ik heb een redelijk goede tot goede eerste helft en een betere tweede helft gezien. De 1-0 was van Robin Koning. Na rust kozen wij wel de juiste opties. Na een mooie aanval via Arnout Lagerweij, Marco van Rooijen en Bram van Lambalgen, scoorde Dennis van de Bunt de 2-0. En na een overtreding op Marco van Rooijen, verzilverde hijzelf de strafschop: 3-0. Daarvoor had Zwart Wit haar enige kans gekregen. Via William Borgers kwam de bal bij een speler van hen, maar Bas Pol redde geweldig.’’

ADVENDO Na afloop van VVOP tegen Advendo’57 maakte arbiter P.W.M. Peezenkamp uit Hengelo zijn excuses in de Ederveense kleedkamer. ,,Allemaal leuk en aardig, maar je hebt er niets aan’’, baalde Jan Fluit na de 5-2 nederlaag. ,,Na een hele mooie aanval leek Dirko Bos al in de eerste minuut de 0-1 te scoren. Het was in de verste verte geen buitenspel. Toch honoreerde de scheidsrechter het vlagsignaal van de VVOP-assistent. Aan de 1-0 en 2-0 gingen overtredingen vooraf. De 3-0 en 4-1, ook nog voor de rust, waren persoonlijke fouten van ons. Tussendoor had Jacco van den Brink vanaf stip gescoord. Het gekke is dat ik halverwege het gevoel had dat hier toch wat was te halen. Luc Goudsblom maakte de 4-2. Toen een minuut of twintig voor tijd de 5-2 viel, was het gedaan.‘’

FORTISSIMO heeft bij Uchta een zakelijke 0-2 zege behaald. ,,Het veld was slecht bespeelbaar. De start van de wedstrijd was overigens in ons voordeel”, glimlachte Fortissimo-trainer Paul Bremer. Hij zag Uchta aftrappen de bal verspelen aan Ruud Schuurman, die Lars Haalboom bediende. Haalboom was niet zelfzuchtig zag dat Roy Bijsterveld er beter voorstond en legde terug. Schutter Bijsterveld trof binnen twintig seconden doel: 0-1. ,,Zo’n start wil je elke week wel hebben”, keek Bremer terug. Hij zag daarna een wedstrijd die niet erg spectaculair verliep. ,,Er gebeurde weinig op het veld.” Ook in de tweede helft een gezapige partij voetbal. ,,Nadat Dennis Veer een grote kans niet verzilverde werd het toch 0-2. Lars Haalboom wilde voorzetten, maar de bal zeilde onbedoeld over de doelman heen. Nee, ik had daar geen bezwaar tegen”, sluit de Fortissimo-trainer af.

HARSKAMP won met 0-2 bij Vierthouten'82. ,,Vierhouten'82 heeft er alles aan gedaan om de score laag te houden. De 0-2 zege was een matige afspiegeling”, opende Harskamp-trainer Collin Oosterholt. Hij had zijn team wat aangepast na de eerdere nederlaag tegen koploper Heerde. ,,Dat had te maken met de terugkeer van Aldo van Norel na zijn schorsing. Ik heb een fitte selectie zodat spelers als Tom Hol en Marco Morren ook een kans verdienden.” De Harskamp-trainer zag zijn ploeg domineren. Maar het vizier was niet goed afgesteld. In de slotfase zorgden Talib Azerkan en Donovan Rijlaarsdam voor de bevrijdende 0-2. ,,De scheidsrechter trok heel veel tijd bij wegens tijdrekken van de thuisclub. In die periode hadden we genoeg kansen om de score hoger te laten uitvallen. Dat lukte niet, maar wat nu telt zijn de drie punten", sluit Oosterholt af.

SDS '55 leed een 0-3 nederlaag tegen EFC '58. ,,EFC '58 is de beste ploeg die ik tot nu gezien heb. Met een ongelooflijke goede spits Jorick Priem. Hij opende de score rond het half uur met een mooi doelpunt: 0-1”, keek SDS '55-trainer Martin Speelziek terug. Het sierde de Wekeromse trainer dat hij zich niet verschuilt achter een aantal afwezigen. Matthijs van de Kamp, Anko Klok en Jaap-Evert Roelofsen waren al niet aanwezig. Ook aanvoerder Martien van den Berg viel al snel geblesseerd uit. ,,Daardoor werd niet verloren. Over de inzet en beleving ben ik tevreden”, aldus Speelziek. Nadat Rick Roelofsen voor SDS '55 op de lat kopte, openden de gasten de score: 0-1. Speelziek zag in de tweede helft EFC '58 de 0-3 op het scorebord zetten. ,,We kregen nog twee kansen, maar SDS '55 had geen recht op punten.”

EDE/VICTORIA Vanwege werkzaamheden in Dubai, was trainer Danny Suitela afwezig bij het duel Ede/Victoria en SDOO. Vervanger Dick Hoefakker kon na afloop slecht nieuws melden: een 1-3 nederlaag. ,,Ik heb Danny inderdaad al gebeld. Het was een collectief falen van onze kant. Eigenlijk was het helemaal niets. Dan kan zelfs een matige ploeg als SDOO drie keer scoren. Nee, ik ben niet echt boos geworden in de rust. Ik heb wel wat pijnpuntjes benoemd. Met Geoffrey van de Kamp op het middenveld hoopten wij snel de aansluitingstreffer te maken. Die viel pas een kwartiertje voor tijd uit een vrij trap van Geoffrey. Maar dat was veel te laat.''