DTS Ede wint en houdt

8 november 2021 om 08:36

EDE DTS Ede houdt aansluiting met de brede top van de eerste klasse D. Een van de directe concurrenten in die top, Go Ahead Kampen, werd met 3-2 verslagen. ,,Een goede wedstrijd van onze kant’’, had Arnold Brehler gezien.

,,Wij kwamen met een fantastisch doelpunt van Remco Speelziek op voorsprong. Hij kwam van links naar binnen, om met rechts in de verre hoek te schieten. Mede doordat Remco zich elke keer liet terugzakken, hadden wij de controle.’’

,,Uit het niets viel dan ook de 1-1 (Luuc Knul). Het was een prima doelpunt van Go Ahead. Randje buitenspel. Wij stapten te laat. Op zich was er nog niets aan de hand. Wij verzaakten uit vijf, zes kansen een doelpunt te maken. We waren ook de betere ploeg. Wat wel eens mis ging was onze restverdediging. Met Luuc Knul en Kees Tol hadden zij twee snelle spelers, die tussen onze verdediging en doelman Robin Franken werden gelanceerd.’’ Dezelfde Franken werd op slag van rust bij de tweede paal verrast door Dyon Kleppe: 1-2.

,,Dat was wel een tegenvaller. Opdracht voor de tweede helft was ook te voorkomen dat zij aan hun linkerkant konden opbouwen. Dat ging toen beter. Uit een corner van Haikaz Vervaart stuitte Christoph Willemsen eerst nog op de Go Ahead doelman. Uit de scrimmage scoorde Frank Hol. Even later bracht ik Huib Siefkes voor Frank. En juist hij maakte de 3-2’’, kon Brehler lachen over zijn ‘gouden wissel. DTS wist de 3-2 voorsprong vast te houden. ,,Onze verdediging stond goed. Wel ging Robin Franken twee keer bij een inworp en uittrap in de fout, maar wist dit zelf te herstellen. Ik denk al met een goede zege. Wij blijven inderdaad met de bovenste ploegen meedoen’’, had ook Brehler geconstateerd.

Pijnlijke nederlaag Lunteren

LUNTEREN OVC’85 is op papier een van de ploegen waarvan Lunteren de punten moet pakken. Op sportpark De Bilderberg werd van de concurrent met 3-2 verloren. ,,Een pijnlijke nederlaag, die mij niet lekker zit’’, bekende Dennis van den Berg. Dat gevoel kwam vooral door de 3-2 kort voor het einde. ,,Wij waren een halve minuut daarvoor op 2-2 gekomen. En dat derde Oosterbeekse doelpunt ontstond omdat onze grensrechter vergat te vlaggen. Dan gebeurt dan ook altijd in een fase waarin ook alles tegenzit.'' Ook over de eerste drie kwartier was de vertrekkende trainer niet blij. ,,Het oogde allemaal wat tam. De 1-0 waar zowel Martijn Goor als doelman Mees Stöfsel (Nicky Groeneveld is geblesseerd) bij betrokken waren, was ongelukkig. Na een goede aanval van OVC werd het 2-0. Dan ga je niet lekker de kleedkamer in.''

,,Met Max Veenendaal en Julian van den Berg werden twee nieuwe spelers gebracht. Wij gingen wat opportunistischer spelen. Hoewel zij zo nog beter op de counter konden spelen, wisten wij de druk er aardig op te houden. De inmiddels ook ingevallen Jop Stöfsel maakte de aan sluitingstreffer. En na een overtreding op Thom Rijnders kregen wij een strafschop. Ivar Boekholt verzilverde deze. Dan is het heel zuur, dat een halve minuut later de 3-2 valt.''