Hockeyteams winnen knap

8 november 2021 om 11:15

EDE De Edese hockeyteams wonnen met 3-0. De vrouwen van Houten en de mannen van Zwart-Wit.

,,We hebben met 3-0 gewonnen van Houten. Een mooie wedstrijd en gewoon verdiend”, laat Naomi Wensink weten. Twee ploegen die wisten wat er op het spel stond. Ede wilden het op drie punten staande Houten afschudden. Houten wilde het omgekeerde bereiken en de koploper inhalen. Ede liet in het eerste kwart al zien wat de gasten te wachten stond. De 1-0 werd gescoord door Allisha de Bock en Marlien Burgers verdubbelde de score naar 2-0. Na een wat gelijk opgaande strijd werd in het vierde kwart door Allisha de Bock het verschil gemaakt: 3-0. ,,Ede begon scherp en kwam al snel op 1-0 voor door een mooie combinatie tussen Anneke van Dam en Allisha de Bock. Na de 2-0 van Marlien Burgers werd het later wat onrustig. De 3-0 in het vierde kwart door Allisha de Bock was een bekroning van ons goede spel”, oordeelde Naomi Wensink.

MANNEN ,,Tegen het Bredase Zwart-Wit werd een prima 3-0 zege behaald”, opende Ede coach Bastiaan Bunnik. Hij zag zijn ploeg een prima wedstrijd spelen en nauwelijks een kans weggeven. ,,Er werden de nodige kansen gecreëerd. Misschien hadden we wat meer moeten scoren. Maar wel de 'nul 'gehouden achterin. Doelman Tijmen Maakal heeft twee of drie ballen op zijn doel gehad.” De wissel van het eerste naar het tweede kwart was prima. ,,In de slotfase van het eerste kwart scoorde Freek Schellekens de 1-0. In het begin tweede kwart scoorde Freek ook de 2-0 scoorde. Mooie momenten zo vlak voor en na een wissel”, glunderde Bunnik. In het vierde en laatste kwart maakte Lucas Poederooijen met de 3-0 aan alle twijfels een einde.