Volleybal

9 november 2021 om 07:32

Off-day voor mannen TweeVV

EDE Vanwege een corona-uitbraak bij de vrouwen van TweeVV ging hun wedstrijd niet door, maar de mannen moesten flink aan de bak bij Scylla 2 in Wageningen. Het werd 3-1 voor Scylla. Een hele wedstrijd lang lukte het de mannen van TweeVV niet om in hun spel te komen. Alhoewel het er even op leek dat zij de eerste set naar zich toe zouden trekken, was het Scylla dat toch met 27-25 won. Daarna was het kommer en kwel vooral bij de passing waardoor de aanvallers niet in scoringspositie kwamen. De servicedruk van TweeVV was niet sterk genoeg waardoor Scylla kon blijven aanvallen. De Wageningers wisten daarmee het Edese blok steeds weer te omzeilen. Met wissels probeerde speler/coach Geert Meijer de geest weer in de fles te krijgen, maar ook dat lukte niet. Met twee keer 25-15 won Scylla set twee en drie. Toen vond de tegenstander het tijd om de helft van het team te wisselen. De Edenaren maakten daar gretig gebruik van. Hoewel ze nog even achter kwamen te staan, pakte TweeVV toch de draad op en vanaf 7-8 bleven de mannen een voorsprong houden dankzij aces van John Bos en Kevin van de Pol en een iets beter werkend blok. Ook Geert Meijer kwam later in de set nu wel met zijn harde middenaanval door na set-ups op maat van Martijn Drost. TweeVV haalt wel een punt binnen met het winnen van de laatste set, maar echt fraai spel bleef uit.

Basketbal

Geen vorm, wel winst

EDE De basketballers van BCE ‘78 hadden het moeilijk tegen Akros uit Boxmeer, maar konden uiteindelijk de overwinning veilig stellen met 77-70.

Akros kwam duidelijk naar Ede met een missie, want binnen de kortste keren pakte het team de voorsprong. Daar waar BCE hun gecreëerde kansen letterlijk zagen afketsen op de ring, vielen de scores aan de kant van Akros wel. Met acties van Damiël Ermen en Richard Boter bleef de voorsprong van het team uit Boxmeer weliswaar overbrugbaar, maar kleiner werd het echter ook niet. Met 16-22 in het voordeel van de gasten was het verschil 6 punten na het eerste kwart. De rust werd bereikt met een stand van 41-35 in Edes voordeel. Uiteindelijk beslisten de Edenaren het duel in de slotfase: 77-70. ,,Qua spel was BCE niet op z'n best, maar het resultaat is binnen en dat was uiteindelijk het doel. Met vijf overwinningen uit vijf wedstrijden staat BCE ‘78 bovenaan en kan nu de komende paar weken rust pakken. De eerstvolgende wedstrijd is pas 5 december uit bij de Arnhem Eagles”, sluit woordvoerder Jeroen van den Beemt af.