Afbeelding
Stichting World Food Center Experience

Directeur Ouwehands Dierenpark nieuw bestuurslid Stichting WFC Experience

6 december 2021 om 11:58 Zakelijk World Food Center en Experience

EDE Robin de Lange, directeur van Ouwehands Dierenpark, is toegetreden tot het bestuur van Stichting World Food Center Experience. De Lange neemt in het bestuur de plaats in van Dirk Lubbers, die overgestapt is naar het projectteam waar hij zich inzet voor de realisatie van de Experience.

De Lange heeft veel ervaring in de leisure en hospitality-branche, waaronder 17 jaar in het dierenpark. ,,Het project gaat nu een nieuwe fase in: het masterplan realiseren en zorgen dat er straks een operationele attractie staat die geld op gaat leveren en het hoofddoel realiseert, namelijk bewustwording van de uitdagingen die er zijn op het gebied van voedsel en het verhogen van de individuele betrokkenheid daarbij”, aldus het bestuur. ,,Uiteindelijk kan dat hoofddoel alleen bereikt worden als de Experience jaarlijks rendabel is.”

PARALELLEN Volgens projectdirecteur Marcel Goossens is De Lange een aanwinst voor de stichting. ,,Zeker nu de provincie Gelderland en de gemeente Ede het groene licht hebben gegeven om de Experience te realiseren, en Dirk Lubbers een nieuwe belangrijke rol heeft, kan het bestuur de expertise van Robin goed gebruiken. Er zijn veel parallellen tussen de Experience en Ouwehands Dierenpark. Bijvoorbeeld waar het gaat om marketing en sales, de doelgroep van gezinnen met kinderen, maar ook hoe je bezoekers aanzet tot nadenken en handelen.”

Het bestuur van de Stichting WFC Experience bestaat uit Cees van der Knaap (voorzitter), Ika van de Pas, Hans Dagevos, Aart Jan Verdoold en Robin de Lange.

De World Food Center Experience wordt een thema-attractie over voedsel die bezoekers meeneemt op een persoonlijk voedselavontuur. Door te zien, voelen, proeven en ruiken, worden zij spelenderwijs bewust van alle aspecten rond ons eten en de keuzes die we daarin maken. Bij de ontwikkeling van de Experience zijn tal van organisaties betrokken, uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschap en onderwijs. Meer informatie is te vinden op www.wfc-experience.nl.