De vijf zangeressen van Wishful Singing combineren hun stemmen en podiumpresentatie op een geheel eigen wijze.
De vijf zangeressen van Wishful Singing combineren hun stemmen en podiumpresentatie op een geheel eigen wijze. Melle Meivogel

Kerst over de wereld met Wishful Singing

9 december 2021 om 13:38 Muziek

EDE Het vocaal ensemble Wishful Singing geeft samen met The Amsterdam Consort en de Koorschool Midden Gelderland een kerstconcert op 18 december om 15.00 uur in Theater Cultura. 

December is ‘the most wonderful time of the year’; niet alleen vanwege de kerstdagen, met gezelligheid en samen zijn, maar ook vanwege de schat aan prachtige muziek die voor deze periode geschreven is. Componisten door de eeuwen heen, in Europa en daarbuiten, hebben zich laten inspireren en muzikale juwelen nagelaten. De zangeressen van Wishful Singing nemen u in dit programma mee op reis. Klassieke Engelse carols en kersthits als I’m dreaming of a white Christmas wisselen af met composities van Händel, Vivaldi en componisten uit Zuid-Amerika. Een programma dat jong en oud verbindt, een opmaat naar de kerst. 

Het programma, kan doorgaan in een aangepaste zaalbezetting, waarbij rekening wordt gehouden met 1,5 m afstand. Het concert wordt ook via livestream uitgezonden. Hiermee kun je het concert thuis meebeleven. Kaarten voor het concert of de livestream zijn verkrijgbaar via www.cultura-ede.nl/voorstellingen.

De vijf klassiek geschoolde zangeressen van Wishful Singing combineren hun wendbare stemmen en krachtige podiumpresentatie op een geheel eigen wijze. Het ensemble treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op buitenlandse festivals zoals het prestigieuze City of London Festival in Londen. 

The Amsterdam Consort geeft een beperkt aantal optredens per seizoen. Het repertoire rijkt van de Barok tot in de 20e eeuw. Concerten zijn de belangrijkste activiteiten van The Amsterdam Consort. Het ensemble richt zich niet alleen op het standaardrepertoire. In de programma's worden ook bijzondere, onbekende werken opgenomen, waarvan sommige alleen in manuscript beschikbaar zijn.

Koorschool Midden-Gelderland, onder leiding van Albert Wissink, is de zang- en kooropleiding voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar in Ede. De Koorschool streeft naar een zo hoog mogelijk artistiek niveau, waarbij ontwikkeling en het plezier van samen musiceren voorop staat.