Skeleton

6 december 2021 om 08:15

Kimberley Bos pakt leiding in de wereldbeker

EDE Kimberley Bos uit Ede is zesde geworden bij de derde wereldbekerwedstrijd skeleton in het Duitse Altenberg. Het levert haar de leiding op in het wereldbekerklassement, na twee eerdere tweede plaatsen in de eerste twee wereldbekerwedstrijden. Het is voor het eerst dat Bos aan de leiding gaat in dat klassement. Bos is de eerste Nederlandse skeletonster die het wereldbekerklassement aanvoert. ,,Heel cool. Dit is wel een ding op een verlanglijstje, zoals ook een wereldbekerwedstrijd winnen dat ook is. Volgende week mag ik in Winterberg starten in een gele ‘bib’. Die wordt na afloop zeker ingelijst en opgehangen thuis.”

In de eerste run noteerde Bos de vierde tijd, 0.23 seconden achter winnares Tina Hermann. In de tweede heat werd het baanrecord in Altenberg meerdere keren gebroken. Uiteindelijk werd ook de tweede heat gewonnen door Tina Hermann, Bos werd in het klassement nog twee plaatsen voorbij gestreefd. In totaal legde Bos beslag op plek zes, op 0,48 seconden van winnares Tina Hermann. ,,Ik ben heel tevreden met dit resultaat. Ik was vandaag een stuk sneller dan ik hier ooit ben geweest, zowel bij de start als onderin de baan.”

Als Bos na acht wedstrijden in de top 25 van het algemeen klassement staat, mag ze naar de Olympische Spelen in Peking, in februari volgend jaar. Volgende week is de vierde wereldbekerwedstrijd in het Duitse Winterberg. 

,,Ik weet niet of ik het klassement nu ook kan winnen”, zegt Bos. ,,Dat moeten we van week tot week bekijken. Het is misschien een cliché, maar zeker in een sport als skeleton kunnen omstandigheden veel doen. Dit is al heel mooi en ik ga nu eerst maar eens van deze prestatie genieten.”


Voetbal

Probleemloze inhaalzege voor middenmoter SDS '55

WEKEROM SDS ‘55 won in en tegen Barneveld met 1-6. De Wekeromse vierdeklasser had geen spijt, ondanks dat de KNVB het competitievoetbal tijdelijk heeft stilgelegd, de inhaalwedstrijd alsnog te spelen.

Eerder werd deze wedstrijd bij Barneveld afgelast wegens coronabesmettingen bij de thuisclub. ,,Ik wilde graag spelen en de groep ook. Dat ze gretig waren was duidelijk. Nu gaan we met twee winstpartijen de winterstop in en sluiten we aan bij de middenmoot”, opent SDS ‘55-trainer Martin Speelziek. 

Hij zag zijn ploeg in de eerste helft het verschil al maken. ,,Barneveld speelde heel compact en liet ons komen. Maar via de vleugels werd het verschil gemaakt. Evert Bouw en Rick Roelofsen scoorden beiden tweemaal: 0-4. Zelf gaven we niets weg achterin.” 

In de tweede helft was SDS ‘55 even wat onnauwkeurig. ,,Dat werd al snel in de tweede helft afgestraft. De thuisclub wist de 1-4 te scoren. Daarna waren we ook weer snel bij de les. Rick Roelofsen en Albert Schregardus brachten de eindstand op een 1-6 zege”, aldus de oefenmeester van de Wekerommers.