Voetbal

7 december 2021 om 07:00

Horzelenberg nieuwe trainer Ede/Victoria

EDE Micha Horzelenberg wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Ede/Victoria. De 39-jarige Edenaar is momenteel als assistent werkzaam bij de zaterdagvierdeklasser.

Via de huidige trainer Danny Suitela raakte Horzelenberg drie jaar geleden in contact met Ede/Victoria. ,,Ik kwam Danny bij toeval tegen bij een wedstrijd van Blauw Geel’55, waar toen zijn zoon Noah nog keepte. Ik ken Danny nog van de periode van Lunteren, waar ik in het tweede team speelde. Hij vroeg of ik zijn assistent wilde worden. Ik was snel enthousiast.’’ Lees meer op Ede Stad.nl.


Handen ineen voor oefenprogramma

EDE Zes voetbalclubs hebben de handen ineengeslagen om de door de coronamaatregelen tijdelijk stilgelegde competitie toch op te vullen. De KNVB schortte de competitie voor de A-teams op, nadat er in de avonduren niet meer getraind mag worden.

,,Fortissimo, Blauw Geel ’55, Advendo’57, ONA ’53 en SKV hadden vorig seizoen al plannen om samen in een toernooivorm een competitie op te starten”, laat Marcel van der Hoop namens Blauw Geel ’55 weten. Ook Fortissimo-trainer Paul Bremer nam initiatief en zo groeide dit idee uit. ,,Daarna veranderde de voetbalsituatie en was doorgaan met dit idee even geen optie. Nu is het weer uit de lade getrokken”, aldus Van der Hoop. Het schema en de uitslagen van de wedstrijden zijn te volgen op Ede Stad.nl.


Gunstige bekerloting

EDE De clubs uit de gemeente Ede die nog actief zijn in het bekertoernooi, hebben over het algemeen gunstig geloot voor de volgende ronde. Er is nog één club die een wedstrijd in de eerste bekerronde moet afwerken. DTS Ede speelt daarin uit tegen RKSV Driel. Bij winst komt de ploeg derdeklasser FC Ommen tegen, eveneens in een uitwedstrijd. Blauw Geel '55 speelt thuis tegen vierdeklasser Krayenhoff en Bennekom gaat op bezoek bij vierdeklasser FC Eibergen. Otterlo had minder geluk met de loting. De dit seizoen sterke derdeklasser mag op bezoek bij hoofdklasser SDC Putten. 


Profclubs op Fortissimo-toernooi

EDE De organisatie van het Veda Bikes JO11-toernooi bij Fortissimo heeft jeugdploegen van betaaldvoetbalorganisaties weten te strikken voor het toernooi op maandag 18 april (tweede paasdag). Het deelnemersveld is nagenoeg rond. Momenteel bestaat het deelnemersveld uit: KAA Gent, De Graafschap, SC Heerenveen, KV Mechelen, FC Emmen, NAC Breda, Royal Antwerp FC, Vitesse, FC Twente/Heracles, KAS Eupen, SBV Excelsior, Lommel SK, Roda JC, Sint-Truiden, OH Leuven en VVV Venlo. Ook de teams van titelverdediger Koninklijke HFC, AFC, SC Feyenoord, RBC, RKAV Volendam, vv Heerenveen (amateurs), Hollandia, FC Eindhoven en Fortissimo zullen deelnemen.