Manfred Knevel in het midden met zoon Dejan.
Manfred Knevel in het midden met zoon Dejan. Theo Beumer

Clubicoon Manfred Knevel per direct opgestapt bij Advendo’57

11 december 2021 om 14:43 Voetbal

EDERVEEN Voor de oefenwedstrijd tussen SKV en Advendo’57, heeft Manfred Knevel de spelersgroep laten weten per direct op te stappen.

Officieel is Knevel assistent trainer. Maar de oud speler, die deel uitmaakte van de gouden generatie, is veel meer bij de Ederveense derdeklasser. De Edenaar wordt gezien als een clubicoon en cultuurbewaker. Uit dien hoofde is hij ook lid van de Technische Commissie. Daar waren geluiden gekomen vanuit de spelersgroep dat hij zijn zoon Dejan zou voortrekken.

,,Dat was een dolksteek in mijn rug’’, reageert Knevel. ,,Mijn integriteit en autoriteit is aangetast. Ik vind het ook achterbaks dat het tijdens een evaluatie moment naar boven komt, en niet eerder aangegeven is. Zeker ook omdat Dejan vijf van de acht gespeelde wedstrijden op de bank is begonnen. Mijn beslissing staat vast. Ik kan niet anders dan stoppen. En ik vind het vooral vervelend voor Dejan’’, stelt Knevel.

,,Dat een uitmuntend functionerend lid opstapt is dramatisch’’, vindt voorzitter Henk Duijts. ,,Ik baal enorm van deze situatie. Vooral ook omdat het niet waar is. Sterker nog: ik vind dat hij zijn zoon af en hard te hard aanpakt.’’

,,Toen ik het hoorde was ik in eerste instantie boos. Maar ik begrijp en respecteer zijn beslissing. Manfred is een echte clubicoon met verstand van zaken. Ik ben diep teleurgesteld. Manfred wordt eigenlijk gedwongen te vertrekken. Dat zet ook mij aan het denken’’, besluit voorzitter Henk Duijts.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.