Mohammed Mouhouti, al peizende aan de zijlijn, vertrekt eind van dit seizoen door de voordeur.
Mohammed Mouhouti, al peizende aan de zijlijn, vertrekt eind van dit seizoen door de voordeur. Theo Beumer

Mohammed Mouhouti en FC Jeugd na dit seizoen uit elkaar

12 december 2021 om 13:42 Voetbal

EDE Hoofdtrainer Mouhammed Mouhouti en tweedeklasser FC Jeugd nemen na dit seizoen 2021/2022 afscheid van elkaar. Dat maakte voorzitter Senol Pehlivan zojuist (zondagmiddag, red.) bekend.

door Eip Janssen

Mohammed Mouhouti is officieel bezig aan zijn derde seizoen bij FC Jeugd. De club bezet momenteel de laatste plaats in de tweede klasse met drie punten uit acht wedstrijden. De achterstand op een plek die recht geeft op nacompetitievoetbal is vijf punten en een wedstrijd meer gespeeld.

,,De resultaten hebben in onze beslissing geen rol gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat met Mohammed Mouhouti ons eerste elftal de tweede klasse positie handhaaft. Ons beleid is echter dat wij een drie maximaal drie jaar houden. Daarna kijken we verder op de trainersmarkt”, aldus de FC Jeugd preses.

,,Er is zojuist met de groep goed getraind. Daarna heb ik een goed gesprek gehad met de voorzitter. Ook ik ben de mening toegedaan dat FC Jeugd na de winterstop echt wel goed gaat presteren. Ik twijfel niet aan de kwaliteiten van de spelersgroep. En eens moet het balletje onze kant opvallen. Maar de eindconclusie van het gesprek is dat beide partijen om zich heen gaan kijken”, vult Mouhouti aan.

PROMOTIE De FC Jeugdtrainer kijkt terug op drie seizoenen bij de Edese tweedeklasser onder meer geteisterd door de coronaperikelen. ,,In het eerste seizoen werd de competitie gestopt wegens corona. FC Jeugd stond er goed voor en doordat de KNVB met gemiddelden ging werken promoveerde het team in mijn eerste seizoen. Het tweede seizoen werd de competitie al na drie of vier wedstrijd beëindigd. Dat tel ik zelf maar niet mee. En dit seizoen is het nog maar de vraag of het kan worden afgemaakt. Ik hoop het wel, want ik zal tot het einde van mijn contract de club dienen. Ik ben ervan overtuigd dat als alle spelers aan boord zijn, er meer dan genoeg kwaliteit is ons te handhaven”, gaat Mouhouti verder.

De spelersgroep is ingelicht en heeft voor zover aanwezig wat gelaten gereageerd. ,,Het moet even indalen. Ik verwacht nog wel wat reacties. Maar twijfel er niet aan dat de samenwerking probleemloos zal verlopen de tweede helft van dit seizoen. Ik sta open voor een nieuwe uitdaging op welk niveau dan ook. En zal als het kan volgend seizoen FC Jeugd als supporter zeker een keer bezoeken”, besluit Mohammed Mouhouti.

TOEKOMST ,,Ik kijk terug op een prettige samenwerking met Mohammed Mouhouti. Ook ik ben ervan overtuigd dat dat in de tweede helft van de competitie niet anders zal zijn. Mohammed is de afgelopen drie lastige jaren, mede wegens de coronaperikelen, de club ter wille geweest. Hij heeft op zijn manier ons weer een impuls gegeven. Promotie naar de tweede klasse was zijn geschenk. Ik weet zeker dat dat na dit seizoen niet anders zal zijn. Ik hoop dat Mohammed Mouhouti weer een bij hem passende club vindt. Net als wij op zoek gaan naar een bij ons passende nieuwe trainer”, sluit Senol Pehlivan af.