Gertjan Meerkerk bezorgde Richard Kunst een vervelend avond.
Gertjan Meerkerk bezorgde Richard Kunst een vervelend avond. Theo Beumer

PKC 'eindelijk' verslagen

13 december 2021 om 08:27

BENNEKOM Eindelijk. De korfballers van DVO/Accountor kwamen de laatste jaren steeds dichter bij PKC/Vertom, maar trokken telkens nog aan het kortste eind. Zaterdagavond bewezen de Bennekommers dat ze weer verder zijn gegroeid. Na een uiterst enerverende wedstrijd werd de veelvuldige landskampioen met 28-26 verslagen. En staan de Bennekommers op poleposition voor de finalepoule, waarvan de bovenste vier ploegende play-offs gaan spelen.

Wim van Kessel

Vanaf de start trapte DVO het gaspedaal volledig in. In de eerste aanval scoorde Gertjan Meerkerk de openingstreffer. Maar DVO bleef ook steeds de opponent, met zes internationals, in de spiegels zien. Binnen een kwartier stond het 11-8. ,,Normaal gesproken heb ik het heel lastig met de verdediging van Richard Kunst. Wij hadden er op getraind uit de lijn te lopen, waardoor de dames mij beter konden bereiken. Dat lukte goed’’, gaf Gertjan Meerkerk als reden. ,,Daarnaast was het plan dat de dames veel in scoringspositie zouden komen. Ook dat werd goed uitgevoerd.’’

De Bennekommers raakten met 16-11 zelfs even uit zicht. Vooral door het heel hoge scoringspercentage van DVO-kant (37 procent), stond er ook voor korfbalbegrippen een hele hoge ruststand van 18-17 op het scorebord. ,,Een extreem goede helft’’, oordeelde Meerkerk.

Na de ‘bandenwissel’ hetzelfde beeld. DVO lag voorop, maar het verschil met PKC was minder dan een ‘seconde’. Opvallend was wel dat de ploeg van Meerkerk een periode van tien minuten niet tot scoren kwam. Maar ook bij PKC viel het zo goed als stil. Met een benutte strafworp wist Annelie de Korte die Bennekomse periode te breken. Toch kwamen de bezoekers even later voor het eerst met 23-24 op voorsprong. ,,Het zal toch niet, dacht ik even’’, keek Meerkerk terug. Maar via Chris van Haren en weer een strafworp van Annelie de Korte kwam DVO weer aan de leiding.

PKC kwam terug tot 26-26. Een laatste inhaalpoging werd verijdeld door Meerkerk. De spits besliste de wedstrijd met twee doelpunten. ,,Wij namen de juiste kansen. Vreemd was wel dat PKC mij bij het laatste doelpunt alle ruimte gaf te schieten, in de hoop de rebound te pakken. Als spits is het natuurlijk lekker om op deze momenten te scoren. Maar het is vooral een teamprestatie.’’

MENTAAL Na tien nederlagen op rij, was er dan eindelijk Bennekomse winst tegen PKC. ,,Wij snakten naar deze overwinning’’, bekende trainer Richard van Vloten. ,,Vooral in mentaal opzicht. De eerste helft was heel goed. Wij stonden met vijf doelpunten voor, maar je weet dat dit tegen een ploeg als PKC niet genoeg is. Met 18-17 bij de rust, moet je weer opnieuw beginnen.’’

De tweede helft hebben wij heel slim en volwassen gespeeld. Natuurlijk was er de periode dat wij niet scoorden. Maar PKC deed dat ook niet. Ook toen PKC voorkwam, had ik het geloof dat wij de wedstrijd zouden winnen. En dat Gertjan dan beslissend is, vind ik mooi voor hem. Maar bovenal ben ik enorm trots op het team.''

p Lees het complete verslag met alle reacties online als abonnee van Edestad.nl Premium.