Waterpolo

14 december 2021 om 09:24

Polar Bears als nummer drie en vier de winterstop in

EDE Polar Bears sluit de eerste seizoenshelft in de bovenste regionen af. Zowel de mannen- als de vrouwenploeg besloot het jaar met een overwinning. De vrouwen wonnen met 9-7 van Het Ravijn. De mannen hadden weinig moeite met ZVL-1886: 14-8.

De Berinnen waren gewaarschuwd voor de taaie tegenstander uit Nijverdal. Hoewel de ploeg niet bovenin meedraait, hebben de topploegen het tot dusverre wel lastig tegen Het Ravijn. Dat bleek ook nu het geval. Polar Bears besliste drie minuten voor het einde pas het duel. Storm Willemsen zette de eindstand op het bord.
Voor de mannen ging de wedstrijd een stuk makkelijker. Halverwege stonden de Beren al op een comfortabele 8-3 voorsprong en konden ze de wedstrijd zodoende tot het einde controleren. Dankzij de zege klom Polar Bears op naar de vierde plek. Met één punt minder dan Het Ravijn en drie punten achter De Zaan, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Koploper AZC is uit zicht met negen punten voorsprong.

 

Voetbal

'Mister SDS ‘55' overleden

WEKEROM Het bestuur van de Wekeromse voetbalvereniging SDS ‘55 heeft bekend gemaakt dat ‘mister SDS ‘55’ Bertus van Milligen vorige week op 95-jarige leeftijd is overleden. Van Milligen was betrokken bij vele zaken binnen SDS ‘55. Onder meer bij de realisatie van het sportpark, jarenlang was hij kantinebeheerder en decennialang voorzitter. Bertus van Milligen werd door de leden van SDS ‘55 dan ook benoemd tot Erelid. 


Fortissimo-talent stapt over naar Lunteren

LUNTEREN De jeugdige Nanno Wilholt (18) maakt komend seizoen de overstap van Fortissimo naar Lunteren. Nanno Wilholt maakt al twee seizoenen deel uit van de A-selectie van Fortissimo en wordt gezien als een groot talent. Meerdere clubs uit de regio toonden interesse in de de verdediger. De student ‘junior account manager’ aan het Dulon College kiest voor Lunteren vanwege de nieuwste ambities van de club. Ook is Nanno Wilholt een bekende van hoofdtrainer Martin Speelziek, die hem nog kent van zijn tijd als jeugdtrainer bij Fortissimo.


Lodewijk de Kruif blijft bij UDI'19

EDE UDI’19 en trainer Lodewijk de Kruif (52) hebben overeenstemming bereikt om nog minimaal één jaar met elkaar door te gaan. Voor de inwoner uit Ede wordt het dan zijn vierde jaar bij de zondag hoofdklasser uit Uden. 

Het is de intentie van beide partijen om dat nieuwe contract wellicht twee jaar te laten duren. De ambitie is doorstroom naar de derde divisie, waarbij het belangrijk is om dat met zoveel mogelijk met spelers uit de eigen vereniging te doen, is te lezen op de site van UDI'19.