Minder versplintering politiek landschap

14 december 2021 om 12:30

p 1

Ellen Wijnsouw stapte uit GemeenteBelangen en ging verder als fractie Wijnsouw. ,,Samen staan we sterker.”


OVEREENKOMSTEN Wijnsouw vindt dat er veel inhoudelijke overeenkomsten zijn tussen de fracties en dat de nieuwe politieke groepering meer kan betekenen voor Edenaren. Moorman vindt het prettig dat de personen complementair zijn aan elkaar en er op deze manier een vruchtbare synergie ontstaat. 


GELIJKE KANSEN Beoogd lijsttrekker Görgülü zegt dat DPE een zichtbare partij wil zijn voor alle inwoners. ,,We leggen het accent op meer diversiteit en gelijke kansen voor iedereen. De politieke ambities gaan uit naar voldoende werkgelegenheid, passende zorg en ondersteuning dichtbij, leefbaarheid en een groener milieu, goede infrastructuur en aandacht voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken, zoals onderwijs, jeugdhulp en zorg.”


Vreemde lucht
in supermarkt veroorzaakt
door trafo

EDE Bij een filiaal van supermarktketen Boni aan de Brouwerstraat in Ede verrichtte de brandweer dinsdagochtend metingen. Door personeel en winkelend publiek werd een vreemde lucht waargenomen in het pand. Met meetapparatuur en een warmtebeeldcamera ging de brandweer op zoek naar de bron. Dit bleek uiteindelijk de transformator van de verlichting te zijn. 

Na handelingen om de trafo uit te schakelen, kon het pand weer overgedragen worden aan de bedrijfsleider.


De brandweer kwam ter plaatse met twee tankautospuiten. Dat zegt niet direct iets over de ernst van het incident. Reden hiervoor was namelijk dat de brandweer uit Bennekom werd aangestuurd, omdat het Edese team elders bezig was. Later bleek dat die klus al geklaard was en deze brandweerlieden direct doorreden naar de Brouwerstraat. Ook de Officier van Dienst was aanwezig.