Afbeelding
Gemeente Ede

Groen schoolplein Louise de Coligny geopend

17 juni 2022 om 10:49 Onderwijs

EDE Basisschool Louise de Coligny in Ede heeft donderdag het groene schoolplein officieel geopend. Directeur Euranne van Gorkum: ,,Twee jaar geleden hebben we subsidie aangevraagd bij onder andere de gemeente voor het vergroenen van ons schoolplein. Samen met de leerlingenraad hebben we een ontwerp gemaakt, fantastisch dat het er nu ook daadwerkelijk ligt!” 

Het hele schoolplein is op de schop gegaan. Tegels maakten plaats voor fruitbomen, plantenbakken en planten- en bloemperkjes. ,,En er komen ook nog moestuinbakken”, zegt Van Gorkum. ,,De leerlingen hebben geholpen met aanplanten en bloemen zaaien. Elke klas heeft een stukje van het schoolplein geadopteerd. Daar zorgen ze zelf voor het groen, we onderhouden het dus echt met zijn allen.”

,,Als gemeente worden we heel blij van zo’n groen schoolplein”, zei wethouder Leon Meijer (Onderwijs). Daarom gaf hij de school namens de gemeente een mooi informatiebord over vogels en insecten cadeau.

Ook aan de slag met het vergroenen van jullie schoolplein? Lees meer over de subsidie groene schoolpleinen: www.ede.nl/biodiversiteit