De fanatieke supporters van Advendo '57 pakten zaterdag flink uit en mochten na afloop feest vieren. @theobeumer

Advendo voltooit 'remontada'

20 juni 2022 om 06:41

De Treffers in finale verslagen

EDERVEEN Advendo‘57 heeft het geflikt. De ploeg uit Ederveen won zaterdag de finale van de nacompetitie van de zaterdagtak van De Treffers uit Groesbeek. De Ederveners moesten wel tot het uiterste gaan in de hitte. Pas na verlenging werd handhaving bereikt: 1-2.

Wim van Kessel

In de statistieken van het seizoen 2021-2022 zal staan dat Advendo gewoon derdeklasser is gebleven. Maar op zaterdag 7 mei stond Advendo op negen punten (drie zeges) uit 21 wedstrijden. De achterstand op directe concurrent Stroe was acht punten. Op de laatste wedstrijddag werd pas een kwartier voor tijd de laatste positie verlaten. In de nacompetitie werden eerst WZC Wapenveld (2-1) en UniVV (1-3) verslagen. In de finale bleven de Ederveners ook De Treffers de baas. Als er dus ooit gesproken kan worden over een Houdini-act, dan gaat het over het afgelopen seizoen van Advendo. De remontada (wederopstanding) werd in Oosterbeek voltooid. Goudhaantje was wederom Luc Goudsblom met twee doelpunten. ,,Zo’n slot kun je niet verzinnen. Ik kan mijn gevoel ook nog niet omschrijven. Zeker is dat wij als team een topprestatie hebben geleverd. Het is echt een wonder dat wij er in zijn gebleven. Dit was dan ook ook mijn mooiste seizoen als speler.’’

Half Ederveen was uitgelopen naar Oosterbeek voor een achteraf historische ontmoeting, waarvan de eerste helft niet goed was van Advendo. ,,Het was van beide kanten aftasten en ook rommelig. Allebei speelden we te veel de lange bal’’, meende Goudsblom. De Treffers, onder aanvoering van oud-prof Cendrino Misidjan, bleek gewoon een goede ploeg te zijn. Met wat spelers van O23 erbij was het paar keer dreigend. Onder meer door een vrije trap. De beste kans was op slag van rust voor Advendo-speler Martijn van den Dikkenberg, die van dichtbij over schoot.

In de Oosterbeekse bakoven brak de wedstrijd na 55 minuten open toen een weggekopte bal van Mark van Kessel door spits Patrick Heesakkers knap werd binnen geschoten. Advendo leek alle schroom van zich af te werpen. Goudsblom (19) zag eerst een kopbal van de lijn worden gehaald en even later ging de bal over de doelman, maar ook net over de lat. ,,Die bal was net te hard. Gelukkig heb ik het later goed gemaakt.’’

Bij een counter was De Treffers dicht bij de 2-0. Doelman Ewald van Manen redde zijn ploeg. Ook viel een vrije trap op de lat. Advendo zette steeds meer druk. Eerst knalde Richard Lokhorst de bal op de onderkant van de lat. Maar uiteindelijk viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Goudsblom: ,,Een corner van Jordi Koudijs ging over de grote mensen. Ik ben zelf niet de grootste, maar kon toch de lange hoek uitkiezen. De keeper kon er niet bij.’’

In de slotfase en de noodzakelijke verlenging waren er kansen op de 1-2. ,,Zij liepen steeds verder naar achteren. Ik had al eerder moeten scoren. Maar gelukkig maakte ik het goed met het winnende doelpunt vier minuten voor tijd’’, lachte de schutter. ,,In het resterende gedeelte hielden wij het vast. Een afloop die je niet kunt beschrijven’’, besloot Luc Goudsblom, voor dat hij zich weer in het feestgedruis stortte.

p [Bekijk de videosamenvatting van dit duel op Ede Stad.nl.