Fortissimo spelers vertwijfeld na verlies tegen Heerde. Geen promotie. Guido de Boer

'Weer niet' voor balend Fortissimo

21 juni 2022 om 06:39

'Het lijkt wel of het niet mag'

EDE Fortissimo is er niet in geslaagd om te promoveren naar de derde klasse in het zaterdagvoetbal. Tegen Heerde werd een onnodige 2-3 nederlaag geleden in de finale van de nacompetitie.

,,Achteraf hebben negentig seconden ons genekt. De ploeg liep in mijn ogen iets te ver achteruit en liet Heerde komen. Ze waren, omdat het ver van onze dug-out gebeurde, bijna niet meer te bereiken”, reageerde Fortissimo-trainer Paul Bremer teleurgesteld. Niet teleurgesteld was hij in de geleverde prestatie. ,,Voetballend had het misschien beker gekund, maar elke speler heeft honderd procent of meer gegeven. Dat was met deze tropische hitte best een inspanning.” Doelpuntenmaker Jordy van de Pol: ,,Ik ben blij met mijn doelpunt. Maar het gaat om de teamprestatie dus overheerst de teleurstelling.” Hij vocht als jongste in het team met zijn emoties. Maar voetballend stond hij zijn mannetje. ,,Ik heb gedaan wat trainer Paul Bremer heeft gevraagd. Natuurlijk is dit een koude douche in deze tropische hitte. Maar komend seizoen sta ik er weer. Nieuwe ronde dus nieuwe kansen. Maar eerst even uitblazen”, aldus de jongeling. In de beginfase kregen beide ploegen wat kansen maar uiteindelijk werd met een 0-0 ruststand van helft gewisseld.

Na rust was het dan toch raak. Jordy van de Pol kopte zijn ploeg op een schitterende manier op voorsprong: 1-0. ,,Ik zag de bal na een goed genomen vrije trap van Nanno Wilholt komen. Dan moet je misschien wat geluk hebben, maar je moet er ook staan. De doelman was kansloos”, wist hij toch nog een beetje te lachen. Na de openingstreffer oogde Heerde kwetsbaar en kreeg Fortissimo kansen op een tweede treffer. ,,Ik kreeg de bal dribbelde en werd aangetikt. Misschien was ik te sportief en had ik moeten vallen. Nu kon de doelman redden. Balen”, meende Anass el Hassnaoui. ,,Ik denk dat de scheidsrechter de bal op de stip had gelegd. Dat deed hij later voor Heerde ook. Maar ik begrijp ook wel dat Anass dacht zo ook te kunnen scoren”, keek Paul Bremer terug. Hoe verder de tweede helft vorderde, hoe meer Fortissimo terugging. Het resulteerde in een goede kans voor Heerde, maar Fortissimo-keeper Koen Warnaar redde zijn ploeg. Maar daarna was er negentig seconden lang geen redden meer aan voor Fortissimo. Heerde scoorde tweemaal: 1-2. ,,In anderhalve minuut. Wij probeerden het initiatief weer terug te krijgen. Maar een wat ongelukkige actie van Stan Buitenhuis, betekende een strafschop voor Heerde. De ene scheidsrechter geeft hem wel, de andere niet. Dennis Calkhoven schoot de strafschop onhoudbaar binnen: 1-3. Dan heb je nog een half uur te spelen. Er is aanvallend gewisseld en 'alles of niets' gespeeld. Achterin waar Nanno Wilholt ook al geblesseerd wegviel, moet je dan risico's nemen. Maar er was geen andere keuze”, meende Bremer. ,,De trainer heeft gelijk. Er waren ook kansen. Maar het beetje geluk dat je nodig hebt ontbrak soms. Anass el Hasnaoui kreeg dé kans om ons terug in de wedstrijd te helpen. Gelukkig scoorde hij nog wel de 2-3. Maar de tijd was tekort om nog de gelijkmaker te scoren”, oordeelde Van de Pol. Fortissimo speelt volgend seizoen wéér in de vierde klasse. ,,Het lijkt wel of het gewoon niet mag. Sneu voor mooie groep", besluit Paul Bremer.