Niek de Graaf, toont in alle bescheidenheid zijn prijzen.
Niek de Graaf, toont in alle bescheidenheid zijn prijzen. Familie De Graaf

Edenaar Niek de Graaf succesvol in de Peugeot 206GTI Cup

28 oktober 2022 om 19:01 Autosport

EDE Niek de Graaf kijkt tevreden terug op een mooi seizoen in Peugeot 206GTI Cup. In het algemeen klassement na het eerste seizoen een zevende plaats en bij de Rookies zelfs vijfde.

Eip Janssen

,,De podiumplaatsen komen in zicht”, lacht Niek breeduit. ,,Ik begon het seizoen met mijn maatje Lars van Ravenswaaij. Overgestapt van het karten naar deze mooie sport. Nadat Lars stopte ben ik alleen doorgegaan. En niet zonder succes”, gaat Niek bescheiden verder.

Afgelopen weekeinde scoorde Niek de Graaf een zeer succesvolle race op het Circuit Zolder (België). ,,Daar werd ik bij de Rookies (eerstejaarsrijders, red.) mooi derde. In het algemeen klassement met een vierde positie super tevreden. De race was op Circuit Zolder in België zeker niet gemakkelijk. In Zolder worden twee klassen tegelijk verreden. Dan is het best lastig om achterblijvers van andere klassen te passeren. Daardoor heb ik zo hier en daar wat kostbare tijd verspeeld. Maar gezien de einduitslag zeker niet ontevreden. Hoe terugkijk op dit seizoen? Waar ik eerst mijn best moest doen voor positie zes bij de Rookies komen de podiumplaatsen nu steeds beter in zicht.”

De jonge Edenaar merkte wel dat hij gedurende het seizoen steeds beter ging rijden. ,,Je merkt dat je elke wedstrijddag weer wat bijleert. De snelheid en de controle over de auto werd steeds beter. Als ik kijk naar mijn laatste race in Zolder merk ik dat deze ervaring van de voorgaande wedstrijddagen mij van pas kwam”, oordeelde De Graaf.


Op Circuit Zolder kon niemand om Niek de Graaf heen.                           Familie De Graaf

ZOLDER De race op het Circuit van Zolder bestond uit een kwalificatie en drie races. ,,Tijdens de kwalificatie reed ik de vijfde tijd en mocht vanaf de derde startrij startten. Tijdens de race kwam er een code rood doordat een auto onherstelbaar van de baan afging. De race werd voortijdig afgevlagd. Ik lag op een vierde plaats. Die kon ik in de tweede race behouden. Misschien had er zelfs een derde plaats ingezeten als ik niet door een andere auto was aangetikt. Maar als telt in onze sport niet. Gelukkig alleen wat kleine blikschade. In de derde race ging ik echt goed van start en haakte gelijk aan bij de koplopers”, oordeelde De Graaf.

Hij wist na twintig minuten zeer spannende en in volle concentratie de derde race voltooien. Door een kleine stuurfout van zijn voorganger werd de Edenaar alsnog derde. Een positie die hem toekwam na een goede race dag.

Niek de Graaf gaat zich na de lessen van dit seizoen voorbereiden op het seizoen 2023 in Peugeot 206GTI Cup. ,,Dit jaar is het kampioenschap klaar. Nu is het zaak even de balans op te maken. Maar al snel gat ik aan de slag om de Peugeot 206 en ook mijzelf weer in topconditie te krijgen”, sluit Niek de Graaf af.