Het Ciconia Consort brengt op 26 november een Scandinavisch wintersprookje.
Het Ciconia Consort brengt op 26 november een Scandinavisch wintersprookje. Paul Sijm

De mooiste winterconcerten in Edesche Concertzaal

7 november 2022 om 07:00 Muziek

EDE Terwijl het buiten steeds herfstiger wordt, maken we het binnen gezellig en warm. De Edesche Concertzaal vormt in de maanden november en december het decor voor drie sfeervolle winterconcerten. 

Reis op 26 november met het Ciconia Consort door Denemarken, Noorwegen en Finland voor Scandinavisch wintersprookjes. Harpiste Veronique Serpenti en het Ruysdael Kwartet zorgen op 10 december voor een Frans getint kerstconcert met muziek van Saint-Saëns, Debussy en Caplet. Het Monteverdi Kamerkoor neemt je op 17 december mee naar de wereld van de Engelse Christmas carol.

SCANDINAVIË Reis op 26 november mee naar het even mysterieuze als adembenemende Scandinavië. Het Ciconia Consort en sopraan Karin Strobos brengen een prachtig programma rondom bekende en verrassende muziek uit het hoge Noorden. Startpunt is Denemarken met een Novelette van Niels Gade. Vandaar gaat de tocht verder naar Noorwegen. Karin Strobos zingt met Griegs ‘Solvejgs Lied’, uit zijn Peer Gynt Suite, een van de bekendste muziekstukken die Noorwegen heeft voortgebracht. Max Bruch op zijn beurt verzamelde in zijn Serenade de mooiste melodieën uit buurland Zweden. Met liederen van Rautavaara en Epifania van Peteris Vasks gaat de tocht nog verder oostwaarts richting Finland en Letland. Het Ciconia Consort besluit het concert met Griegs beroemde Holberg Suite.  

HARP EN STRIJKKWARTET Wat is er lekkerder dan je in de dagen voor kerst onderdompelen in warmte en gezelligheid. Dit concert op 10 december door harpiste Veronique Serpenti en het Ruysdael Kwartet heeft het allemaal! De muziek van Saint-Saëns, Mendelssohn, Debussy en Caplet creëert de ideale sfeer om even alles om je heen te vergeten. En bij kerst hoort ook een spannend verhaal. Dat verhaal klinkt in de vorm van André Caplets ‘Conte fantastique’, dat hij baseerde op Edgar Allen Poe’s verhaal ‘The Masque of the Red Death’. Tijdens een besloten feest in een oud kasteel blijkt zich onder de bezoekers een ongenode gast met een rood masker te bevinden. Na middernacht wordt hij ontmaskerd. Wat er dan gebeurt vertelt Caplet met zijn muziek.

A CHRISTMAS CAROL Het Monteverdi Kamerkoor brengt je op 17 december in kerststemming met ‘A Christmas Carol’. Met de mooiste Christmas Carols en sfeervolle vertellingen neemt het koor je mee naar het Engeland van Charles Dickens. Wat is er mooier dan genieten van schitterende koormuziek en daarbij ook zelf een paar coupletten van bekende kerstliederen mee te zingen. Tijdens dit concert gebeurt het allemaal. Kerst 2022 begint in de Edesche Concertzaal!

KAARTEN BESTELLEN Bestel losse kaarten of de serie ‘De keuze van Elisabeth Brauß’ via tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Boek en Buro Ede, de Edesche Concertzaal of voorafgaand aan het concert. Kinderen tot 18 jaar gratis entree. Studenten betalen € 9. Het concert begint om 20.00 uur.