Ede/Vic. maakt het Fortissimo lastig

31 oktober 2022 om 18:36

,,Ik heb vandaag echt genoten van Lunteren. Zeker wat betreft de manier van druk zetten en de energie die wij leverden. De eerste helft had VRC geen enkel moment het idee dat er wat te halen viel. In de slotfase was het nog even lastig. Maar toen wisten wij als team stand te houden’’, keek een trotse Martin Speelziek terug op de 3-2 zege van Lunteren op VRC, De trainer van Lunteren had getraind op het druk zetten. Dat betaalde zich drie keer uit in de eerste helft. Ivar Boekholt en Max Veenendaal (2), zorgden voor de 3-0 ruststand. ,,Je weet ook dat zij alle risico's gaan nemen. Zij gingen met vier man voorop spelen en veel met lange ballen. Dan valt halverwege de tweede helft de 3-1. Wij verzuimden daarna de wedstrijd te beslissen. Een minuut of vijf voor tijd kwam VRC uit een strafschop terug tot 3-2. Die had vanwege buitenspel niet gegeven mogen worden. Maar omdat het toch gebeurt, werd het nog even billen knijpen.''

,,Ik houd gemengde gevoelens over aan de wedstrijd tussen Otterlo en FC Delta Sports’95. Aan de ene kant ben ik blij met een punt. Aan de andere kant zijn dit wel de tegenstanders waar wij de drie punten van moeten pakken’’, stelde Ronald Lieftink. De trainer moest van te voren behoorlijk puzzelen. Liefst elf (!) spelers waren afwezig. ,,Het was inderdaad super veel aanpassen. Maar de jongens die er stonden, hebben er alles aan gedaan. Ik vond ons redelijk spelen. Via Michiel Broekhuizen en Dennis van de Bunt waren er behoorlijke kansen. De tweede helft kwamen wij na een klein uur spelen op 0-1 achter. Dan moet je blij zijn dat Michiel Broekhuizen een voorzet bij de tweede paal tegendraads binnen werkte. En pak je toch nog een punt.''

FC Jeugd speelde met 3-3 gelijk tegen Rood Wit. ,,Onbegrijpelijk dat we ons weer laten verrassen in blessuretijd. Ik begrijp er echt niets van”, baalde doelpuntenmaker Mustafa Tirgil. Hij zag FC Jeugd al binnen de minuut op een 1-0 voorsprong komen via Tolunay Durmus. De gasten zagen de doelman met 'rood' vertrekken. FC Jeugd kwam via Ilker Öztürk door een benutte strafschop op 2-0. In de tweede helft kwamen de gasten langszij, voordat Mustafa Tirgil de 3-2 scoorde. Lang leek FC Jeugd een dure driepunter te behalen. Maar in de blessuretijd ging het niet goed met de Edese derdeklasser. Bij een uitval wisten de gasten via een dwarrelbal FC Jeugd-doelman Özkan Yilmaz te verschalken: 3-3.

Blauw Geel ’55 speelde bij Juliana’31 met 1-1 gelijk. De stoom kwam bij Blauw Geel ’55-trainer Marcel van der Hoop niet alleen uit de oren, maar ook uit de telefoon. ,,Een blamage zoals er is gespeeld. De instelling was onvoldoende. Er werd veel te weinig energie in de wedstrijd gestopt. Met een punt komen we goed weg bij een goede ploeg”, aldus de trainer. Hij zag zijn ploeg via Aron Veldhuizen op een 0-1 voorsprong komen in Malden. De thuisclub kwam vanuit een standaardsituatie op 1-1. Een hoekschop verdween via een Blauw Geel ‘55-verdediger in eigen doel. Misschien wel typerend voor het wedstrijdbeeld. ,,Ik had in de rust iedereen wel kunnen wisselen”, meende Van der Hoop. Blauw Geel ’55 kreeg in de slotfase nog een goede kans op de 1-2. Dat zou onverdiend zijn geweest.”

Ede/Victoria ,,Natuurlijk is het balen dat wij met 0-2 hebben verloren. Maar ik heb de goede hoop dat de jongens nu mentaal er van overtuigd zijn dat ze meer kunnen dat ze denken. Wij hebben het Fortissimo vandaag heel lastig gemaakt. En hadden minimaal recht op een punt'', oordeelde Ede/Victoria trainer Micha Horzelenberg.

,,Natuurlijk hoef je de jongens voor deze derby niet te motiveren. Wij zorgden er voor dat Fortissimo niet aan voetballen toekwam. Zij werden gedwongen met de lange bal te spelen. Dat leverde weinig gevaar op. Zelf wisten wij de eerste helft ook weinig af te dwingen. In de tweede helft kregen wij het wat lastiger. Maar hadden wel twee goede kansen. De eerste poging van Iliass el Arrass werd op fantastische wijze gestopt door de Fortissimo-doelman (Luciano van Ommeren). Ook bij een kopbal van Wouter Engelen waren wij dicht bij een doelpunt. Maar dan valt het openingsdoelpunt (Talib Azarkan) toch aan de andere kant. Een poging van Marc Rutgers werd nog van de lijn gehaald. Maar na een rode kaart van Gudo van Dronkelaar was het over en uit. Zeker toen Fortissimo de 0-2 (weer Azarkan) maakte. Maar wij kunnen zeker verder met deze wedstrijd.'' ,,Een gelijkspel was zeker terecht geweest’’, beaamde Paul Bremer. ,,Ik moet een compliment geven aan Ede/Victoria. Zij hadden het prima voor elkaar. Verder speelde ook mee dat wij vijf spelers misten. Het was onwennig. De winst van vandaag is dat wij ook slechte wedstrijden winnen.’’

,,SDS '55 had bij koploper Rood-Wit '58 minimaal een punt verdiend”, opende trainer Gerwin Dekker. De schrik sloeg de SDS '55 trainer na tien minuten om het hart. ,,Doelman Michael Mulder leek zo zwaar geblesseerd dat verder spelen onmogelijk was. Hij heeft het toch al strompelend volgehouden”, ging Dekker verder. De trainer zag Rood-Wit '58 op een 1-0 voorsprong komen. ,,SDS '55 speelde heel compact en gedisciplineerd. Maar een klein defensief foutje werd afgestraft. Matthijs van de Kamp zorgde voor de verdiende 1-1 ruststand.” Hij zag in de tweede helft zijn ploeg goed stand houden. ,,Maar het benutten van de kansen is en blijft ons probleem.” Nadat Mulder een strafschop stopte leek een gelijkspel haalbaar. ,,De thuisclub kreeg een fel betwiste vrije trap. Die zeilde er bij de tweede paal in: 2-1”, sluit Dekker teleurgesteld af.