Nehkomi Veldt zorgt voor de verlossing

31 oktober 2022 om 08:17

EDE Nehkomi Veldt kende tot dusverre een ongelukkige start bij DTS Ede. Tegen Sliedrecht liet de ingevallen aanvaller zijn klasse zien door een minuut of tien voor tijd de verlossende 2-0 te scoren tegen Sliedrecht.

,,Nehkomi ging een één-twee aan. Hij haalde de bal eerst nog even onder zijn voet door om vervolgens met links vanaf een meter of acht diagonaal binnen te schieten’’, had Arnold Brehler gezien. ,,Dat was echt de verlossing. Wij hadden het lastig in die periode en konden geen druk op de bal krijgen. We liepen ook te ver terug. Daardoor waren er een aantal hachelijke momenten.''

De trainer van DTS Ede had een veel betere eerste helft gezien. ,,Wij waren de bovenliggende partij. In balbezit was het goed. Op de juiste momenten gingen wij buitenom. Na een dik kwartier kwam de terechte 1-0. Een steekbal van Ko Snel werd afgerond door Shapoul Ali. Verder waren wij nog een aantal keer gevaarlijk bij corners. Onder meer via Joël van Wijk en Shapoul Ali.’’

Bennekom breekt de ban bij SVW

BENNEKOM Het duurde vijf wedstrijden. Maar eindelijk pakte Bennekom haar eerste driepunter. Bij SVW werd met 0-2 gewonnen.

,,Eigenlijk hadden we tegen LRC al moeten winnen. Maar goed, vandaag was het dik verdiend. Maar het was zeker niet heel goed’', voegde Aad van den Berg daar aan toe.

De Bennekom-trainer zag na een half uur zijn ploeg op voorsprong komen. ,,Een harde en lage voorzet van Joris Klein Holte werd door een speler van SVW in eigen doel gelopen. Was dat niet gebeurd, dan had een speler van ons het wel gedaan.’’ De bezoekers verzuimden nog de eerste helft de marge te verhogen. Een strafschop werd door Fabian Beukhof gemist.

,,De tweede helft was slordig van onze kant. Daardoor heb je het lastig tegen een ploeg, die ik de minste tot nog toe vind in onze afdeling. Wij waren gewoon veel beter. Gelukkig maakte de ingevallen Kai Huisman aan alle onzekerheid een einde door een bal in de kruising te schieten. Voor het eerst de winst en de nul. Dan moet je tevreden zijn.’’

Zware nederlaag vrouwen DTS Ede

EDE De vrouwen van DTS Ede zijn zaterdag tegen een keiharde 6-1 nederlaag aangelopen tegen DSS. Na 43 seconden keek DTS - na zelf een grote kans te hebben gemist - al tegen een achterstand aan.

De misère voor de Edenaren hield aan toen na negen minuten de achterstand werd verdubbeld door DSS. Trainer Andrew Thomas probeerde in te grijpen door Gera op den Kelder al vroeg in te brengen voor Kelly Hollak. Maar een spelverbetering bleef uit. Waar iedereen nog hoopte op een aansluitingstreffer voor rust, was het DSS dat op 3-0 kwam door een ongelukkig eigen doelpunt van Gera op den Kelder. Na rust scoorde DTS eindelijk via Chanel Zimmerman: 3-1. Maar daarna was het over met het geluk voor DTS.

DSS liep uit naar een 6-1 overwinning. Een behoorlijke zeperd, slechts één week voor de topper tegen Saestum uit Zeist.