Lastig hockeyweekend

31 oktober 2022 om 08:38

EDE De hockeyvrouwen van MHC Ede verloren zondag de streekderby tegen Wageningen met 1-2. De mannen speelden doelpuntrijk gelijk tegen GCHC (5-5)

,,Met de 5-5 tegen GCHC komt Ede uiteindelijk goed weg. In het laatste kwart werd een 3-5 achterstand goed gemaakt”, keek Ede-coach Bastiaan Bunnik terug. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Ede ging de rust in met een 3-1 voorsprong. ,,De doelpuntenmakers waren Lennart Bakker (2) en Stijn Draaijer. Maar in krap zes minuten geven we de voorsprong in de tweede helft weg. Sterker nog, de gasten kwamen op een 3-5 voorsprong”, sipte de Ede-coach. Hoewel Bastiaan Bunnik vond dat er matig werd gespeeld en de ploeg verdedigend te veel steken liet vallen, roemde hij wel het karakter van zijn team. ,,Dat we dan misschien met geluk bij de 4-5 alsnog een gelijkspel uit het vuur slepen is ook goed. Lennart Bakker (zijn derde) en Sem Draaijer uit een rebound scoorden”, haalde Bunnik opgelucht adem.

VROUWEN ,,Het was een mooie derby waarbij beide ploegen kans op een zege hadden. Dat uiteindelijk Wageningen won, daar ben ik uiteraard niet blij mee”, meende Ede-coach Floris-Jan den Houting. Het begon als een gelijkwaardige wedstrijd met kansen aan beide kanten. Ede opende de score via Anneke van Dam: 1-0. ,,Vrij vlot daarna scoorde Wageningen de 1-1. In het derde kwart wist Wageningen de 1-2 te scoren.” Ede bleef drukken en kreeg kansen. ,,Maar het was te vaak ‘net niet'. Mooi was dat Finet Heemskerk en Danne van Ek ons, zonder garantie op speeltijd, hielpen omdat er aantal blessures waren. Zo'n instelling is te waarderen en uiteraard hebben ze gespeeld”, eindigde de Ede-coach.