Expositie portretten 'Love is love'

28 oktober 2022 om 14:30

EDE De Edese fotograaf Arjan van Bruggen heeft prachtige portretten gemaakt in het thema Love is Love voor zijn gelijknamige expositie. Tot en met Paarse Vrijdag, 9 december, is deze expositie te zien in de galerie van Cultura. 

Met deze expositie brengt de fotograaf een belangrijk verhaal in beeld en pleit hij voor meer acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Van Bruggen heeft ruim dertig indrukwekkende portretten gemaakt, veelal van Edenaren. Deze portretten maken zichtbaar dat iedereen zichzelf mag zijn. Arjan vraagt met de expositie om de liefde in al zijn kleuren te accepteren in onze samenleving: “Het is een ode aan de liefde en een oproep voor acceptatie, omdat iedere vorm van liefde er toe doet”.

Love is Love is een interactieve expositie, waarbij je QR-codes kunt scannen en zo de verhalen hoort van verschillende geportretteerden door middel van een audiofragment. Eind vorig jaar was de expositie al te zien in het centrum van Ede, toen beperkt toegankelijk. Voor de huidige expositie in Cultura heeft hij nog een aantal nieuwe foto’s toegevoegd. In aanloop naar Paarse Vrijdag zijn er paarse panelen aan de expositie toegevoegd waarin je een boodschap voor of over Love is Love kunt achterlaten.

Onlangs won Arjan van Bruggen de eerste prijs van de MPN Fotowedstrijd in het thema Mindfuck. En de titel van Gold Master Photographer is ook al eens aan hem uitgereikt. Dit jaar kreeg hij vanuit de gemeente Ede de Juryprijs van de driejaarlijkse Cultuurprijs.
Benieuwd hoe Arjan van Bruggen deze portretten met bijzondere belichting heeft gemaakt? Kom dan naar de making-of workshop op vrijdag 9 december, van 19.00 tot 20.00 uur.


Expositie ‘INZICHt’ van kunstenaars- collectief Neo Volente

EDE In Huis Kernhem te Ede is van 5 tot en met 13 november op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur het werk te zien van de acht kunstenaars van het kunstenaarscollectief Neo Volente. In deze tentoonstelling tonen deze kunstenaars hoe zij de wereld op dit moment beschouwen. De toegang is gratis. 

De expositie is het resultaat van een verbond dat acht ervaren kunstenaars in 2017 in Wageningen sloten. Vriendschap en interesse in elkaars werk waren de aanleiding. Door de jaren heen groeide er een sterke onderlinge band, die zich gaandeweg steeds meer concentreerde op de kwalitatieve verbetering en de inhoudelijke verdieping van het werk. 

Tijdens het werkproces behield elk zijn eigenheid, terwijl de groep de ontwikkeling van het werk stimuleerde en steunde. Vanuit deze inspiratie ontstond de expositie ‘INZICHt'. Met schilderijen, papierkunst, textiele werken, installaties, sculpturen en tekeningen. Van Thea Vos, Wietske Schoenmaker, Anja van Rennes, July Leesberg, Anneke Hermkens, Yvonne Evers, Judith Brouwer en Jacqueline van Bergeijk.

w        [www.neovolente-art.nl, www.huiskernhem.nl