Korfbal

1 november 2022 om 06:52

Reehorst ‘45 kent tegenstanders

EDE Reehorst’45, dat is april van dit jaar voor het eerst in de geschiedenis gepromoveerd naar de eerste klasse in de zaalcompetitie, kent eindelijk de tegenstanders. De landelijke korfbalbond KNKV maakte vrijdagavond de indeling bekend. Reehorst’45 is ingedeeld in de eerste klasse F. De tegenstanders zijn: Reeuwijk, Sparta (Nijkerk), HKC (Utrecht), Juliana (Oud Gastel), Vriendenschaar (Bodegraven), DOT (Oss) en Animo (Geldermalsen). De wedstrijdplanning wordt nog bekendgemaakt.


Voetbal

Blauw Geel ‘55 loot competitiegenoot

EDE De voetballers van Blauw Geel ‘55 spelen op dinsdagavond 22 november een uitwedstrijd voor de KNVB-districtsbeker Oost. Competitiegenoot Juliana’31 kwam uit de koker na de loting.

Toevallig was Juliana'31 ook de tegenstander die zaterdag voor de competitie op het programma stond. De onderlinge confrontatie eindigde met 1-1 onbeslist. ,,Dit is een kans om door te gaan in de beker. Ik vind het wel jammer dat het een competitiegenoot betreft. Maar Blauw geel ‘55 moet er alles aan doen om een ronde verder te komen. Dat kan in het KNVB-districtsbekertoernooi Oost nog een leuke tegenstander opleveren”, reageerde Blauw Geel ‘55-trainer Marcel van der Hoop nadat de loting was verricht. Bij winst tegen Juliana’31 is Blauw Geel ‘55 vrijgesteld van de op 17 december te spelen tussenronde. 

In de eerste ronde knock-out fase schakelde Blauw Geel ‘55 zondag derdeklasser SCE uit (4-2).


Volleybal

TweeVV bekert simpel verder na derbyzege

EDE De volleybalmannen van TweeVV hebben zich vorige week geplaatst voor de tweede ronde van de volleybalbeker. In een derby tegen Evoba uit Ederveen had de ploeg weinig moeite om zich van de tegenstander te ontdoen. Het verschil tussen Evoba (eerste klasse) en TweeVV (eerste divisie) was direct vanaf het begin zichtbaar. De eerste set ging met 18-25 naar de bezoekers uit Ede. In de tweede set liet die ploeg duidelijk zien wie de beste was: 13-25 voor TweeVV. In de achteraf gezien laatste set was het verschil tussen beide volleybalploegen kleiner, maar ging de winst en dus de eindzege met 22-25 wel naar TweeVV. Die ploeg staat nu in de tweede ronde van de volleybalbeker.


Sport

Nu twee Premium-artikelen gratis

EDE Net als een brood bij de bakker zijn sportartikelen van onze sportredactie niet gratis. Sommige wedstrijdverslagen en achtergrondverhalen zijn daarom onderdeel van Ede Stad.nl Premium. Deze artikelen lees je met een abonnement. Wil je Premium eerst eens ervaren? Dat kan niet gemakkelijk. Klik op een Premium-artikel, vul je gegevens in en lees twee verhalen per maand gratis. Ga naar Ede Stad.nl voor meer informatie.