Mohammed Hamdani, de ideale teamspeler bij Fortssimo
Mohammed Hamdani, de ideale teamspeler bij Fortssimo Theo Beumer

Fortissimo leest Wageningen de les en is koploper

12 november 2022 om 19:26 Voetbal

EDE ,,Ik ben ongelooflijk blijf met de 9-0 zege op Wageningen. Mijn eigen prestatie? Die beoordeling laat ik graag aan anderen over. Maar alles wat ik doe is in teambelang”, meent Fortissimo uitblinker Mohammed Hamdani.

Eip Janssen

De linkermiddenvelder bleek bij Fortissimo de ideale ‘stofzuiger’ in het team te zijn. Op de Hoekelumse Eng leek zaterdagmiddag geen plekje veilig voor de hardwerkende speler. 

,,Ik begrijp wat je bedoelt. Als Arjan Wilting (linksback) mee naar voren gaat neem ik zijn plaats met plezier over. Maar op het moment dat ik rechtsbuiten sta en wordt aangespeeld, ben ik blij met mijn doelpunt. Al is het bij 8-0. Misschien had nog een paar keer kunnen scoren, maar dat dat teammaatje Anass el Hassnaoui er beter voorstond”, zegt Hamdani bescheiden. 

Hoewel die bescheidenheid en zijn teamgerichtheid hem siert, moet het voor een trainer een weelde zijn zo’n speler op te kunnen stellen. ,,Ik hoor dat de trainer (Paul Bremer, red.) wel tevreden is. Ik ben vier jaar geleden van DTS Ede naar Fortissimo gekomen. Na het spelen in Fortissimo A1 doorgestroomd naar de selectie. Ik kreeg vorig seizoen al behoorlijk veel speeltijd. Nu wil ik met een basisplaats dat vertrouwen niet beschamen. Wat mij wordt opgedragen probeer ik zo goed mogelijk uit te voeren”, oordeelt de stofzuiger. 

Een eretitel die niet misverstaan moet worden. Hamdani is niet alleen een harde werker maar heeft naast inzet, loopvermogen ook een behoorlijke technische bagage in huis. ,,Dat komt door het zaalvoetballen bij jong ZVV Ede. Ik snap wat je probeert duidelijk te maken met je opmerking. In de slotfase zag ik een Wageningen speler geblesseerd op de grond liggen. Ik maak de bal met mijn rechterbeen ‘dood’ en schoot links over de zijlijn. Ik probeer dat soort zaalvoetbaltrucjes alleen functioneel uit te halen. Ik zou het mezelf kwalijk nemen als door een zaalvoetbalactie de ploeg in nood zou komen”, lacht Mohammed Hamdani.

De thuiswedstrijd van Fortissimo tegen middenmotor Wageningen was eigenlijk nooit een echt duel. De enige Wageninger die de thuisclub van een nog grotere zege afhield was doelman Demi van den Hurk. ,,Hij begon misschien wat matig en werd na een kwartier verrast door een schot van Dani Tanalepy: 1-0. Maar wat de doelman daarna uit zijn doel ranselde verdiende echt alle complimenten. Hij en niemand anders zorgde ervoor dat het geen dubbele cijfers werden”, oordeelde de Fortissimospeler. Die zich een teamspeler pur sang toonde, door niet te wijzen op de vele kansen die de thuisclub alsnog liet liggen.

Na de 1-0 werd het Wageningse doel echt belegerd. ,,Ruud (Schuurman, red) kopte op de paal. Ik was bang dat het zo’n wedstrijd zou worden waarbij de 2-0 lang uitbleef. Maar negentig seconden later bracht Anouar Haouat ons op 2-0. Jordy van Pol en Anouar Haouat hadden daar ook een aandeel in. Dat zag ik als linksachter op de plek van Arjan perfect”, grinnikte Hamdani.


Even feest vieren en dan weer verder score                                               Theo Beumer

Het was Anass el Hassnaoui die de 3-0 liet aantekenen. Opvallend daarbij was dat de Fortissimo topscorer snel de bal uit het doel haalde. Hij maande zijn medespelers telkens haast te maken. ,,Dat klopt. Anass is zo’n geroutineerde speler, die dan weet dat elk doelpunt in de strijd op weg naar een mogelijke periode titel belangrijk kan zijn.”

DOORGAAN In de tweede helft werd het eenrichtingsverkeer en Fortissimo doelman Luciano van Ommeren werd niet of nauwelijks in het spel betrokken. Dani Tanalepy, na goed voorbereidend werk van Hamdani zorgde voor de 4-0. En weer was het teamspeler Mohammed Hamdani die met een leuk feitje kwam. 

,,Talib Azarkan werd ingebracht. En weer maakt die gozer het waar. Telkens scoort Talib binnen korte tijd. Deze keer de 5-0 binnen zes minuten. Super als je zo’n speler kunt inbrengen”, genoot Hamdani. Nadat Anass el Hassnaoui en Damian Wouters de 7-0 scoorden was Mohammed Hamdani zelf aan de beurt. ,,Ik kreeg de bal goed aangespeeld en mijn schot was zelfs voor de uitstekende Wageningse doelman onhoudbaar. Uiteindelijk scoorde Talib (Azarkan, red.) nog, zijn tweede doelpunt als invaller: 9-0.”

Fortissimo dat naar hartenlust wisselde probeerde nog wel de dubbele cijfers te bereiken. Maar het was te vaak net niet. Maar zonder enige schroom kan worden vastgesteld dat Fortissimo een uitstekende wedstrijd speelde. En niet omdat Wageningen zo matig was. Dat zou de ploeg echt onrecht aandoen.

,,Op doelsaldo staat Fortissimo nu bovenaan. Natuurlijk is een mogelijke periodetitel zaterdag bij SDS ’55 een mooie opsteker. Maar uiteindelijk gaat het team voor het einddoel: promotie naar de derde klasse. De laatste jaren heeft Fortissimo er te vaak naast gegrepen. Dat ik mijn aandeel daarin mag leveren is geweldig. Maar, nogmaals en misschien vervelend, het teambelang belang gaat boven mijn individuele belang. Deze instelling proef ik bij alle spelers en staf. Fortissimo zal bij een nederlaag echt niet in de war raken. Maar die nederlaag willen we wel zo lang als mogelijk uitstellen”, zegt Hamdani gedecideerd.

Fortissimo is koploper in de vierde klasse C. Hoewel de ploeg even veel punten heeft dan Rood -Wit’58 is het doelsaldo in Edes voordeel. Wat daarvan de consequenties zijn staat in bijgaand artikel.

Doelpunten Fortissimo: Talib Azarkan, Dani Tanalepy, Anass el Hassnaoui allen 2x, Mohammed Hamdani, Damian Wouters en Anouar Haouat allen 1x,


Talib Azarkan, een supersub zoals je er weinig vindt.                                               Theo Beumer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding