Gemengde vreugde bij Marciano, Allisha en Renaldo de Bock.
Gemengde vreugde bij Marciano, Allisha en Renaldo de Bock. Eip Janssen

Edese hockeymannen winnen lastige uitwedstrijd en blijven koploper in overgangsklasse

13 november 2022 om 19:14 Hockey

EDE De Edese hockeyteams boekten verschillende resultaten. De hockeyers wonnen met 4-5 bij HCAS (Asten). De hockeysters gingen met 0-1 ten onder bij Gooische.

Eip Janssen

De eerste conclusie kan zijn dat de hockeyers de ranglijst in de overgangsklasse aanvoeren. Het ‘winterkampioenschap’ is nabij. ,,Na de winst tegen HCAS staat Naarden op vier punten en Huizen op zes punten. Eerlijk gezegd kan mij het ‘winterkampioenschap’ geen bal schelen. Ik hoop dat MHC Ede half mei (21 mei, red.) ook nog bovenaan staat. Dat is en blijft onze hoofddoelstelling”, was Ede coach Bastiaan Bunnik helder. 

De coach sprak overeen mentale zege voor Ede. ,,Je gaat met 0-2, 3-4 aan de leiding. In de slotfase wordt het 4-4 maar trekken we via een strafcorner, benut door Stijn Draaijer de drie punten toch naar ons. HCAS is voor ons in Asten een zware ploeg. Deze driepunten koester ik”, gaat Bunnik verder. Hij zag Ede via Lennart Bakker en Stijn Draaijer (SC) op een 0-2 voorsprong komen. ,,Daarna wordt het heel rommelig en regende het kaarten. Ik denk dat we een lange fase van het tweede kaart geen elf spelers in het veld hadden staan. Bij 2-2 werd gewisseld.” In de tweede helft nam Ede tweemaal een voorsprong. Lennart Bakker was de Edese schutter. ,,Bij 4-4 toonde Ede veerkracht. Dat Stijn (Draaijer, red.) dan de 4-5 maakt is een beloning. Nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop tegen Rood-Wit en Naarden. Geconcentreerd ons eigen spel spelen is de opdracht. In de overgangsklasse zijn geen ‘makkies’. Dat weet de selectie en technische staf ook”, besluit Bunnik.

VROUWEN Ede verloor met 0-1 van Gooische. Dat betekende na de wedstrijden van zondagmiddag een achtste plaats. Met een punt achterstand volgen Wageningen en Xenios. Hekkensluiter Oss heeft in de overgangsklasse vier punten bij elkaar gesprokkeld. ,,Nee, ik maak me echt geen zorgen. Ede heeft een jonge ploeg die wekelijks stappen maakt. De punten komen echt nog wel”, aldus Ede coach Floris-Jan den Houting. Hij zag thuisclub Gooische scherper starten. ,,Dat leverde Gooische wat kansen op. Daar kwamen we aardig doorheen en zelf creëerden we kansen. Maar je moet wel scoren. Dat deed Gooische wel vanuit een strafcorner: 1-0 in de eerste helft.”

In de tweede helft ging Ede steeds beter spelen. ,,Dit kwam omdat we als ploeg onze posities beter innamen. Helaas bleef het wel een middenveldduel met over en weer weinig kansen. Bij de kansjes die Gooische kreeg onderscheidde doelvrouw Alieck Keilman zich een aantal keren goed. Ik ben tevreden met het spel. Verdedigend stond Ede solide te hockeyen. Duidelijke coaching en de afspraken werden goed nagekomen. Maar in balbezit moeten we nog een stap te maken. Ik denk dat dat kan. Liefst volgende week tegen Oss maar. Positief was ook dat Anouk Westerink (MA1, red.) haar debuut maakte. Ede moet het zeker van eigen kweek hebben”, besluit de MHC Ede trainer.