Flitspaal aan de Dr. Willem Dreeslaan in Ede.
Flitspaal aan de Dr. Willem Dreeslaan in Ede. Ted Walker

Ruim 25.000 snelheidsboetes in vier maanden door flitspalen gemeente Ede

11 november 2022 om 15:15 Verkeer en vervoer

EDE De digitale flitspalen in de gemeente Ede hebben in de periode van mei tot en met augustus van dit jaar 25.522 snelheidsovertredingen geregistreerd. Daarnaast werden 616 gevallen van door rood licht rijden geregistreerd. De meest actieve flitspaal in onze gemeente staat in Harskamp.

De flitspaal aan de N310 - Otterloseweg in Harskamp registreerde in de periode van vier maanden maar liefst 8836 snelheidsovertredingen.  Op de tweede plaats staat de flitspaal langs de N310 - Arnhemseweg in Otterlo, die ‘flitste’ maar liefst 7271 keer. De derde paal langs de N310, in Harskamp aan de Dorpsstraat/Harderwijkerweg, betrapte 1643 automobilisten.

De meest actieve paal in de stad Ede is al langere tijd die aan de Dr. Willem Dreeslaan bij het ziekenhuis. Die mat 3554 snelheidsovertredingen en daarnaast ook 531 keer rijden door rood licht. Ook aan de Keesomstraat bij de Galvanistraat staat een paal die zowel snelheids- als roodlicht overtredingen registreert. Hier ging het in de genoemde periode om 559 keer te hard rijden en 85 keer door rood licht. Op de Molenstraat werden 1010 snelheidsovertredingen geregistreerd.

Ook in Bennekom werden veel automobilisten betrapt. De flitspaal aan de Van Balverenweg registreerde 2649 te hard rijdende automobilisten in de periode van mei tot en met augustus.

Het aantal geregistreerde overtredingen in Ede kan bij een volgend overzicht wel eens een stuk hoger uitvallen. Vorige maand zijn namelijk twee digitale flitspalen langs de N224 in gebruik genomen, die ter hoogte van de wijk Kernhem zowel op snelheid als roodlicht controleren.

In totaal zijn er in de periode van mei tot en met augustus in Nederland 1,2 miljoen overtredingen geregistreerd. Dat zijn er gemiddeld zo’n 9500 per dag. Dat blijkt uit een overzicht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid op basis van gegevens van het CJIB. Een flitspaal op de Haringvlietbrug in Zuid-Holland betrapte de meeste hardrijders: 24.059 boetes.


Op bovenstaande kaart vind je per flitspaal het aantal boetes als gevolg van overtredingen die geconstateerd zijn door flitspalen van mei tot en met augustus 2022. Deze verkeersovertredingen worden geconstateerd met digitale handhavingsmiddelen op kenteken. De cijfers gaan over de vaste digitale flitspalen verspreid over het land. Boetes die door de politie zijn uitgeschreven of trajectcontroles zijn hier niet meegeteld. Voor negen locaties kon geen exacte locatie worden vastgesteld.