Eerste winst Ede/Victoria is binnen

14 november 2022 om 07:38

,,Ik denk dat Advendo'57 koploper ESA Rijkerswoerd een hele lastige middag heeft bezorgd. De manier waarop de 1-2 zege werd gevierd zei voldoende. Kijkend naar de hele wedstrijd is deze uitslag wel verdiend’’, meende Jan Fluit. Al na 24 seconden scoorde Marien van Roekel de 1-0. ,,Voor het half uur kwam ESA met twee prachtige combinaties door ons centrum op 1-2. Zij kregen ook nog een omstreden strafschop, die door Ewald van Manen werd gestopt. Bij ons was er even later een handssituatie waarbij wij geen strafschop kregen. Daarvoor waren er nog kansjes voor ons. Na rust schakelde ESA terug van het hoge tempo en lieten zich inzakken. Voor ons werd het een taaiere wedstrijd. Via de omschakeling waren een paar goede kansen voor ESA, waarbij Ewald van Manen ons op de been hield. Ook werden paal en lat geraakt. In de dying seconds waren wij via Mark van Kessel nog dicht bij de gelijkmaker. Het was iets te veel van het goede geweest.’’

Blauw Geel '55  blijft wisselvallig presteren. Bij WAVV werd een 5-1 nederlaag geleden. ,,Als je niet thuis geeft en geen honderd procent energie in een wedstrijd stopt, is het niet verrassend dat je na negentig minuten met lege handen staat”, baalde Blauw Geel ’55-trainer Marcel van der Hoop. Bij rust stond het 2-0 voor de thuisclub. ,,Dan is het snel in de tweede helft 3-0. Robbie Pont deed wat terug en het was 3-1. We lieten kansen op de 3-2 liggen”, analyseerde Van der Hoop. In de slotfase liep de thuisclub uit naar een 5-1 zege. ,,Ik had echt gehoopt dat we afstand zouden nemen en naar boven konden kijken. In deze klasse, waar veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn, is elke driepunter goud waard. Blauw Geel ’55 heeft verzuimd daaraan mee te doen”, besluit Van der Hoop.

FC Jeugd heeft een verdiende 4-2 zege behaald op het Nijmeegse Blauw Wit. ,,De speelwijze is iets aangepast. Daarin voelen de spelers zich wat zekerder. Hoe? Ja, dat verraad ik niet. Maar dat het drie punten opleverde zegt genoeg”, lachte FC Jeugd-trainer Mohammed ‘Coco’ Fares. De trainer kende een rustige middag aan de zijlijn. Zijn team speelde gedisciplineerd en behoorlijk als collectief. Hij zag FC Jeugd op een 0-1 achterstand komen. Het was Ahmet Kiliç die voor de 1-1 zorgde. Drie minuten later een mooie combinatie tussen een aantal FC Jeugd-spelers. Elmeris Avdic zorgde koppend voor de 2-1. De 3-1 werd ook koppend gescoord door Ahmet Kiliç. In de tweede helft kwam FC Jeugd al snel met een man meer te staan. ,,Dan moet je de bal het werk laten doen. Elmeris Avdic zette de thuisclub op 4-1. Blauw Wit deed nog wat terug en kwam op 4-2. Een Blauwwitter (Pim Martens, red.) benutte de strafschop”, eindigde Fares.

,,Bij GVC een 0-4 zege boeken is een vervolg op een goede reeks”, steekt Harskamp-trainer Collin Oosterholt van wal. Harskamp, dat zelf geen kans achterin weggaf, had moeite met het matige veld. ,,Dat kwam goed combinatiespel niet ten goede. Ook het feit dat Harskamp zeker twee strafschoppen had verdiend, maar niet kreeg, werkte aanvankelijk niet mee. Een handsbal in het strafschopgebied en een overtreding op Donovan Rijlaarsdam werden niet gehonoreerd.” Met nog een minuut of drie te spelen in de eerste helft wist Lars Haalboom na slecht wegwerken van de GVC verdediging vanuit de kluts de 0-1 te scoren. ,,Altijd een mooi moment. Het is misschien een cliché maar wel de werkelijkheid. In de rust aangegeven door te gaan”, aldus Oosterholt. Hij zag zijn ploeg in de tweede helft het overwicht houden. Met nog ongeveer een kwartier te spelen was het Frank Hol die een duel met de GVC-doelman in zijn voordeel besliste: 0-2. ,,Daarna volgde een mooie aanval en het was Donovan Rijlaarsdam die de 0-3 liet aantekenen. Onze ‘man of the match’ Rinke Rozema zorgde met een mooi boogballetje vanaf rand strafschopgebied voor de 0-4 eindstand”, sluit Oosterholt af.

,,Een 0-2 zege tegen Redichem (Heelsum). Vooraf had ik verwacht dat het iets gemakkelijker zou gaan. Maar spelen op gewoon gras betekende dat we regelmatig ruzie hadden met de bal. Maar uiteindelijk telt de driepunter gewoon”, keek SDS ’55-trainer Gerwin Dekker tevreden terug. In de eerste helft was sprake van een matige wedstrijd. ,,Er waren over en weer weinig echte kansen. Bij SDS ’55 kreeg Rick Roelofsen nog wel een goede mogelijkheid. Verdedigend gaf SDS ’55 echt helemaal niets weg.” Gerben van Donselaar opende de score: 0-1. ,,Een prima combinatie ging eraan vooraf”, oordeelde de SDS ’55-trainer. ,,Uiteindelijk wist Rick Roelofsen op snelheid de 0-2 te scoren. Daarna was het zaak de wedstrijd uit te spelen. Na deze driepunter staat SDS ’55 keurig op de vijfde plaats. In deze klasse heb je een sterke top vier en daar wil SDS ’55 ‘zicht‘ op houden”, sluit Gerwin Dekker af.

,,Hij is binnen.'' Dat waren de eerste woorden van Micha Horzelenberg. De Ede/Victoria-trainer zag zijn ploeg tegen Wodanseck de eerste zege van het seizoen behalen: 4-0. ,,Ik denk dat we hiermee ook de schandalige nederlaag van vorige week bij SDS hebben gewist. Wel hebben wij van de week om de tafel gezeten. En de beste manier om zo'n 10-0 nederlaag te vergeten, is de eerst volgende ontmoeting te winnen. Voor rust hadden wij al afstand moeten nemen. Toen werden vier, vijf grote kansen gemist. Daarbij moet ik wel zeggen dat wij geholpen werden door een rode kaart aan hun kant. De tweede helft kwamen wij via Wouter Engelen op een 1-0 voorsprong. Daarna kwam Darwesh Hamdard in het veld. Hij scoorde eigenlijk drie identieke doelpunten door achter hun verdediging te komen. Of het een gouden wissel was? Eerlijk gezegd meer een noodgedwongen wissel. Maar alle invallers deden het heel goed. Zo gaf Refaat Akoulal twee keer een assist.''