DTS ondermaats

14 november 2022 om 07:51

EDE ,,Het was vandaag niet goed genoeg. Het tempo was te laag, er was te weinig beweging, waardoor er te weinig verassing zat in ons spel’’, analyseerde Arnold Brehler. De DTS Ede-trainer zag zijn ploeg met 0-1 verliezen tegen hekkensluiter SVL. ,,Toch hadden wij de eerste helft nog een aantal goede kansen. Evert Palm raakte de binnenkant van de paal, Nehkomi Veldt kwam één op één met de keeper, en Evert Palm zag nog een poging gestopt worden. Als je dan niet goed speelt, moet je er eigenlijk nog wel minimaal een maken.’’ De bezoekers uit Langbroek deden dat wel na een kwartier spelen. Waar DTS de eerste helft 4-3-3 speelde, ging Brehler over naar 3-4-3. ,,Het was allemaal net niet. Uiteindelijk konden wij heel weinig creëren. Een doelpunt werd nog afgekeurd vanwege hands. In de slotfase ging Joël van Wijk nog naar de spitspositie. Maar het was gewoon niet goed genoeg.’’ Naast de 0-1 nederlaag, waren er ook nog zes gele en een rode kaart in de slotfase voor DTS’er Geert de Jong. Hij beledigde de arbiter.

Verdienstelijk gelijkspel Otterlo

OTTERLO ,,Ik vind dat Otterlo een prima wedstrijd tegen VRC heeft gespeeld. Het was vele malen beter dan tegen ASC Nieuwland. Het was zeker geen typische 0-0 ontmoeting. Het kon alle kanten op. Met de 0-0 kunnen denk ik allebei de teams wel leven’’, stelde Ronald Lieftink. De trainer van Otterlo zag VRC beter beginnen. ,,Zij hadden ook de eerste kans. VRC had ook meer de bal en voetbalde iets makkelijker. Wij hebben ons in de wedstrijd gevochten en waren wat betreft de kansen gelijkwaardig.’’

,,Het was mooi geweest als wij in de laatste minuut nog stiekem de overwinning hadden gepakt. Wesley van den Brink mikte over. Aan de andere kant miste VRC net daarvoor op een paar centimeter het doel. Dat typeerde de wedstrijd. Ik ben vooral superblij over de manier waarop wij hebben gespeeld’’, keek Lieftink terug. Jelle van de Pol maakte zijn basisdebuut. Daar tegenover stond het afscheid van Marco van Rooijen, die nog zeventig minuten meespeelde. Vanwege een knieblessure moet hij stoppen.

Weer flinke nederlaag

EDE De normaal zeer stabiele formatie van de vrouwen van DTS Ede vertoont dit seizoen wat scheuren. In de uitwedstrijd tegen Eldenia werd dat pijnlijk duidelijk. De Edesen stapten met een 5-1 nederlaag van het veld in Elden.

In de eerste twintig minuten had DTS een behoorlijk overwicht. Daarna werd het minder en kwam Eldenia, mede door goed tactisch spel, op een 2-0 voorsprong. Zo'n tien minuten na rust kreeg DTS de genadeklap toen de thuisploeg de derde treffer binnen werkte. In volle overtuiging nog een paar treffers te kunnen maken viel DTS aan, maar de ploeg kreeg de deksel behoorlijk hard op de neus. Eldenia kwam op 4-0 en tekende even later ook voor de vijfde treffer van de middag. In de 68ste minuut was er dan toch nog een eretreffer voor DTS via Simone von der Linden. Met vijftien tegendoelpunten in de laatste vier wedstrijden is het duidelijk dat er iets niet goed zit bij de voormalig kampioen in de Topklasse.