Bedrijfstafeltennis

15 november 2022 om 08:35

De Dikkenberg nieuwe koploper

EDE In de zevende ronde van de bedrijfstafeltenniscompetitie, georganiseerd door tafeltennisvereniging Ede in samenwerking met Ede Stad.nl trof koploper Bengelmedia een zware tegenstander tegen het ook goed presterende Suksabai. Na een aantal mooie partijen stond er 6-4 op het scorebord in het voordeel van Suksabai.

Dat had direct gevolgen voor de toppositie omdat nummer twee van de ranglijst. Midgetgolf de Dikkenberg met 9-1 won van B & M Transport en Service en met deze score werd Bengelmedia gepasseerd in de stand. Voor de midgetgolfers haalden Bert van de Bovenkamp en Lisanne Meeuwisz de volle buit binnen en won Peter Kleiberg (B & M) één partij. Het meest opvallende team in deze jubileumeditie is echter Fantaziehuis Bennekom. In de vorige editie nog rode lantaarndrager en nu opgeklommen naar de derde plaats. Ook deze avond werd er weer lustig op los gescoord tegen Uw Pianowinkel en konden zeven punten worden toegevoegd. Ook Tapasia is bezig aan een stevige opmars gezien de 8-2 score tegen D & O Administratie en Belastingadvies. Voor Tapasia namen Arjan de Boer en Jan van Dijk de drie punten mee naar huis terwijl Omer Varol voor de adviseurs één punt binnensleepte. De strijd tussen Grandcafé Mr. Bojangels en Massagepraktijk de Cirkel Ede kende een spannend verloop gezien de steeds wisselende uitslagen met de caféhouders als uiteindelijke nipte winnaar (6-4). Hendrik Hoogendoorn scoorde hier voor Bojangels de maximale drie punten.


Voorstel voor inwoneragendering

EDE Onder leiding van D66 dient een meerderheid van de raad (D66, Christen UnieGemeente Belangen, Burger Belangen, GroenLinks, PVDA en DPE) een initiatiefvoorstel inwoneragendering in. Dit initiatiefvoorstel maakt het mogelijk dat iedere Edenaar van twaalf jaar of ouder met 350 handtekeningen een onderwerp op de agenda van de raad kan zetten en hier vervolgens ook mag inspreken. Dat laten de partijen weten in een persbericht.
Elfvering (D66): ,,Met dit initiatiefvoorstel geven we meer ruimte aan alle Edenaren om belangrijke thema's op de agenda van de raad te zetten. Nu kunnen inwoners een politieke partij aanspreken of inspreken op de maandag. Als het aan de indieners ligt komt daar dus bij dat inwoners een onderwerp op de agenda van de raad kunnen zetten en dan vervolgens in de raadzaal het woord mogen voeren.'' Het voorstel volgt op een eerdere aangenomen motie die de griffie opriep om een dergelijk voorstel uit te werken. ,,Als dit voorstel inderdaad een meerderheid haalt zal het reglement van orde van de gemeente Ede worden aangepast. Na een gesprek met de griffie kan iedere inwoner ouder dan twaalf jaar vervolgens aan de slag met het verzamelen van de benodigde 350 handtekeningen. Zodra de initiatiefnemer minstens 350 geldige handtekeningen heeft aangeleverd bij de griffie krijgt hij/zij de mogelijkheid om tijdens een oordeelvormende vergadering van de gemeenteraad vijf minuten het woord te voeren.''