Tafeltennis

15 november 2022 om 03:27

TTV Ede verliest, maar beperkt schade

EDE TTV Ede verloor zaterdagmiddag met 4-6 van het bezoekende Arnemuiden. Een teleurstelling op weg naar de eerste divisie. Zeker omdat de Edese tafeltennissers zaterdagavond een feestavond hadden gepland. Die overigens wel doorging. Het trio Maarten Loeve, Rémon Langius en Alice Barendregt stond na de eerste drie enkelspelen en het dubbelspel met 1-3 achter. Alleen Langius wist te winnen in drie games van zijn tegenstander. Na een 1-4 tussenstand zetten Maarten Loeve en Alice Barendregt de zaken bijna recht: 3-4. De bezoekers lieten het er niet bij zitten en sloten uiteindelijk op 4-6 af. Het laatste punt werd gescoord door Maarten Loeve. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken bleek de schade alsnog mee te vallen. Red Stars verloor ook met 4-6 van Alexandria'66. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft TTV Ede nu 17 punten voorsprong op het achtervolgende trio. Zaterdag bij Red Stars zijn vier punten genoeg de champagne fles te openen.


Handbal

HV Reehorst scoort te weinig om te winnen

EDE HV Reehorst heeft zaterdagavond bij BDC (Soest) een 24-26 nederlaag geleden. ,,Het was nipt. Maar HV Reehorst staat helaas met lege handen. De overwinning van afgelopen week tegen F.H.C. heeft geen vervolg gekregen”, keek HV Reehorst-coach Paul van Noesel terug. Hij zag zijn ploeg ook bij rust met een kleine achterstand de kleedkamer ingaan. De tussenstand was 14-12 in het voordeel van de thuisclub. ,,Daaraan zie je al dat het echt heel erg close was. In de aanval had HV Reehorst moeite met de offensieve dekking van BDC. Er werd te weinig bewogen zonder bal. Ook in de dekking was HV Reehorst vaak te weinig agressief. BDC mocht te vaak het eigen spel spelen”, analyseerde Van Noesel. Hij stelde nog wel vast dat tachtig procent van de gescoorde punten werden gemaakt door Robbert van Oel, Jeff de Quay, Niels van Noesel en Stefan Meijwes. HV Reehorst staat nu op een gedeelde achtste plaats. Zaterdag komt hekkensluiter Duiven op bezoek. ,,Dat moet punten opleveren”, sluit de HV Reehorst coach gedecideerd af.


Voetbal

Van den Top terug bij Harskamp

HARSKAMP Armand van den Top keert terug bij de vierdeklasser Harskamp. De Arnhemmer wordt de opvolger van keeperstrainer Lex Wagelaar, die het trainerschap niet meer kan combineren met zijn werk.

,,Daar zijn we heel erg blij mee. Armand van den Top heeft een mooie keeperscarrière achter de rug. DTS Ede, AGOVV en Vitesse jeugd, Jong Vitesse en Jong De Graafschap. Lienden, Babberich en IJsselmeervogels zijn clubs waar hij heeft gekeept. Vorig seizoen heeft Armand nog een aantal wedstrijden bij Harskamp in het doel gestaan. Jammer genoeg raakte de doelman geblesseerd. Een zware achillespeesblessure betekende dat hij moest stoppen”, aldus Harskamp-bestuurslid Escher van Norel.