Christelijk Gemengd koor Immanuel viert feest

15 november 2022 om 13:31

BENNEKOM Christelijk Gemengd koor Immanuel uit Bennekom bestond op 23 september 70 jaar. Om dat te vieren houdt het koor op zaterdag 26 november een jubileumconcert.

Het koor werd destijds vanuit de Hervormde gemeente in Bennekom als het Hervormd Evangelisatie koor opgericht. ,,De doelstelling was om het evangelie; de liefde van Christus zingend uit te dragen. In 70 jaar is er veel veranderd, maar de doelstelling is hetzelfde gebleven, meldt het koor. Wel werd de naam enkele jaren geleden gewijzigd in Christelijk Gemengd koor Immanuel, wat betekent 'God met ons'; de troost en de rijkdom waaruit we als koorleden mogen leven en wat we willen bezingen'', aldus het koor.

,,Wat na 70 jaar hoog in het vaandel staat is gezelligheid tijdens de repetitieavonden en omzien naar elkaar. Wij geloven dat samen zingen in een koor heel verrijkend kan zijn voor je relatie met God en veel goeds kan brengen voor relaties met anderen die je wekelijks ontmoet. Voeg daar nog bij dat zingen goed is voor lichaam en geest, dan is het niet verwonderlijk dat er nog steeds met veel plezier wordt gezongen.''

In de loop van de tijd is het dirigeerstokje een aantal keer doorgegeven en het wordt momenteel gehanteerd door Ali Hendriksen. ,,Onder haar bezielende en enthousiaste leiding hoopt het koor op 26 november haar jubileumconcert te houden in de Oude Kerk in Bennekom. Het thema is: In dankbaarheid aan Hem die was, die is en die blijft. Medewerking wordt verleend door het Veenendaals Christelijk mannenkoor onder leiding van Roelof van Middendorp. Leander van der Steen, orgel. Jan Hendrik van Schothorst, piano. Wilhelm Groenendijk, trompet. Het openingswoord wordt gesproken dominee Van Zetten als predikant Hervormde gemeente Bennekom.

De kerk is om 19.00 uur open en het concert begint om 19.30 uur.


Acht kunstenaars in Galerie Zuid

HARSKAMP Onder het motto 'Geef eens kunst' exposeren acht kunstenaars schilderijen, unieke kettingen, acryl en olieverfschilderijen, linoleumsneden, keramiek en houtsneden tot en met 14 januari in Galerie Zuid. Wil van Breeschoten (Heelsum) maakt kettingen van allerlei materialen. Meestal van natuurlijke oorsprong zoals edelsteen, hoorn, hout of glas. Soms werkt ze ook met kunsthars of acryl. Marike Meurs zoekt in haar schilderijen en linoleumsneden naar eenvoud. Natuur, mens en dier zijn de onderwerpen waarmee zij sfeer, betekenis en verwondering op wil roepen. Jos en Mart van de Blankevoort(Nijkerk) ontwerpen keramische objecten. Voor deze expositie maakten zij een collectie kleine en grotere kerststallen. Harry Willems, Mart de Niet, Rita van Eijsden en Guus Kuit completeren de tentoonstelling met grafisch bewerkte foto's, kleine landschapsschilderijen, acrylschilderijen, etsen en houtsneden. Galerie Zuid is vrij toegankelijk en open van woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. De galerie is te vinden op Molenweg 109 in Harskamp.