Eva Hovenkamp
Eva Hovenkamp Peter Navarro/Climax

Eva Hovenkamp zesde bij NK Indoor

21 februari 2021 om 18:27 Atletiek

EDE Eva Hovenkamp heeft haar doelstelling, een plaats in de finale, op de 400 meter gehaald. In de eindstrijd werd de Climax atlete zesde met een tijd van 54.20.

In Apeldoorn had Hovenkamp zich een dag eerder ook als zesde voor de finale weten te plaatsen. In de tweede serie noteerde de net naar Arnhem verhuisde atlete een tijd van 54.16. Een tijd die de laatste jaren niet meer werd gelopen. Daarbij werd zij vierde in haar serie. Omdat er in de andere twee series maar twee deelnemers onder die tijd kwamen, was er een finale. Die werd overigens door Femke Bol gewonnen in een tijd van 50.64. Dat betekende een nieuw Nederlands record.

Celine van Heerikhuize eindigde in haar serie op de 800 meter met een tijd van 2.12.19 tweede. Op de totale ranglijst was dat een tiende positie. Dat was niet voldoende voor het 16-jarige talent uit Wekerom om de finale te halen. ,,Mijn race was niet echt goed. Dus ik ben niet tevreden. Tactisch heb ik het niet goed gedaan. Dus ik moet de schuld bij mijzelf zoeken’’, liet Van Heerikhuize na afloop weten. Onlangs liep zij met 2.08.15 nog een persoonlijk record, waarmee zij zich al wist te plaatsen met EK Outdoor U 18 in Italië.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie