Afbeelding
BVC

Nieuwe datum voor twee wedstrijden BVC-circuit

Atletiek

EDE De organisatie van het Bos en Vallei Cross (BVC) Circuit heeft voor de twee resterende wedstrijden nieuwe datums vastgesteld. De cross in Ede staat nu gepland voor 12 maart, de wedstrijd in Rhenen staat voor 26 maart op het programma.

Momenteel zijn sportwedstrijden nauwelijks toegestaan. Het is onzeker, wanneer weer wel sportwedstrijden buiten de sportaccommodatie zullen zijn toegestaan. ,,Omdat het voor de organisatie onwerkbaar is om eventueel nog weer een keer uit te stellen, is gekozen voor datums zo laat mogelijk in het cross-seizoen”, laat de organisatie weten. Bovendien is rekening gehouden met de voorjaarsvakantie van begin maart.

,,Vanzelfsprekend zijn deze datums onder voorbehoud. Nieuwe regels van de overheid kunnen de wedstrijden op deze datums alsnog verbieden. In dat geval zal er geen nieuw alternatief worden gezocht en beschouwen we de wedstrijd(en) als afgelast voor dit seizoen.”

MAATREGELEN De wedstrijden zullen uitgevoerd worden op een vergelijkbare manier als op 11 december 2021 in Wageningen, met een zogenaamd ‘voor-startvak’, een minimaal aantal begeleiders bij pupillen en junioren, geen begeleiders bij senioren en masters, en geen publiek.

,,Verder bestaat de mogelijkheid dat we verplicht worden de corona-QR-code van iedereen van 13 jaar en ouder te controleren, ook van de begeleiders. Als dit het geval is, dan zal dit gebeuren direct na je aankomst bij het wedstrijdterrein, voorafgaand aan jouw wedstrijdonderdeel. Uitsluitend atleten en begeleiders met een groen resultaat van de QR-code-controle zullen worden toegelaten tot het ‘voor-startvak’.”

De BVC-competitie is een circuit van vier hardloopcross-wedstrijden dat door vijf atletiekverenigingen in de Gelderse Vallei wordt georganiseerd. De afstanden variëren per leeftijdscategorie en bestaan uit één of meerdere rondes in een vaak bosrijke heuvelachtige omgeving. Per wedstrijd wordt een uitslag vastgesteld en na de vierde wedstrijd wordt een eindklassement opgemaakt aan de hand van de beste drie prestaties per persoon in de vier wedstrijden. Om in het eindklassement te worden opgenomen, moeten minimaal drie wedstrijden worden uitgelopen.

advertentie