Afbeelding
Damian van Loo

Bronzen medaille Celine van Heerikhuize bij NK Atletiek

Atletiek

WEKEROM De 17-jarige Celine van Heerikhuize uit Wekerom heeft zaterdag in Apeldoorn een bronzen medaille behaald bij het NK Atletiek. De Climax-atlete werd na een sterk optreden derde op de 800 meter.

,,Daar ben ik heel blij mee’’, luidde de eerste reactie van Celine van Heerikhuize, die zich als zesde had geplaatst voor de finale, en op basis van de persoonlijk records nummer vijf in het veld was. ,,Vrijdag in de series was ik iets te voorzichtig gestart, waardoor ik een beetje vast zat. Dus ik dacht: nu moet ik op een goede plek zitten. Op het moment dat we naar binnen mochten, liep ik met nog iemand vooraan. Ik wilde zelf geen hard tempo maken en degene naast mij ook niet. Dus het eerste rondje ging in 1.10.’’

,,Toen kwam er een atlete voorbij en die begon te sprinten. Met nog 300 meter te gaan ging het tempo flink omhoog. Ik zat nog goed vooraan. Bij de laatste 200 meter liep ik rond plek 2 en 3. In het laatste stukje werd het een hele harde sprint. Ik laag derde, maar nummer 4 (Danaïd Prinsen) was liep bijna naast me, maar ik wilde niet net als vorig jaar weer vierde worden. De nummers 1 en 2 (Anne Knijnenburg en Marissa Dmink) waren te ver weg. Dus heb ik zo hard mogelijk gesprint en werd uiteindelijk derde. Mijn eerste medaille bij een NK senioren. Nogmaals heel blij mee’’, besloot Celine van Heerikhuize.

De andere Climax-atleten op de loopnummers wisten de finales niet te halen. Eva Hovenkamp werd in haar halve finale 400 meter vierde met 56.66 seconden. De totaal elfde tijd was ontoereikend voor de finale. Dat gold ook voor Jisze Diemer, die achtste in de halve finale 400 meter werd. Joram van de Bospoort sneuvelde op de 200 meter in de halve finale met een tijd van 22.54 seconden. Voor Geoffrey van Dipten was het na de series op de 400 meter horden met een tijd van 56.43 ook over. Leon Versluis werd met een beste poging van 62.72 achtste op het onderdeel speerwerpen.

Later deze week volgt een uitgebreid interview van Celine van Heerikhuize. 

advertentie
advertentie