Hockeyvrouwen herstellen zich met mooie winst

6 oktober 2019 om 17:49 Hockey

EDE De hockeyvrouwen lieten zich tegen Amersfoort van de beste zijde zien. Met een 6-2 zege werd Super Sunday ingeluid.

,,Tegen Amersfoort stond er weer een team. Een goede wedstrijd waarin als team werd samengewerkt. Ook een revanche voor de grote nederlaag vorige week tegen EHV. Toen misten wij de samenwerking", opende Nikki van Pouderoijen zelfbewust.

Vanaf het begin werd Amersfoort de duimschroeven aangezet.

,,Binnen vijf minuten een 2-0 voorsprong was de beloning. Een onderschepping van Anneke van Dam die op het doel sloeg en door de benen van de keeper in de goal belandde: 1-0. De 2-0 was het resultaat van een goede samenwerking van de aanvalslinie waarbij Britt Willemsen het laatste tikje gaf", glunderde de Ede speelster.

Ede bleef druk zetten en speelde mooie combinaties uit. Dat werd wederom beloond met een fraaie goals van Allisha de Bock. Zij kreeg de bal op links en sloeg met een backhand door de benen van de keeper

,,Aan het einde het eerste kwart wist Amersfoort tegen te scoren: 3-1".

Het tweede kwart was rommelig. Dit kwam mede doordat Ede met slechts negen speelsters in het veld stond. Tess van der Linden kreeg een groene kaart voor hakken en Emma van de Kuit kreeg groen voor geen vijf meter afstand houden. Ondanks dat het chaotisch was hield Ede de 3-1 stand vast.

,,Daarna ging het in het derde kwart aanzienlijk beter. Een strafcorner werd benut door Anneke van Dam, die rechts in de hoek schoot: 4-1."

Het laatste kwart speelde Ede in het begin goed en sterk. Een mooie actie van Allisha de Bock vanuit rechts wist Dymphe Laan perfect in te schieten. Snel daarna maakte Dymphe Laan een mooie actie met een perfect ingeschoten backhandslag als gevolg: 6-2 eindstand.

,,Ede neemt in de eerste klasse nu de vijfde plaats in. Drie punten achter koploper Bully. Zondag spelen de Edesen bij Quick Stick in Heereveen. Een ploeg die op de voorlaatste en elfde plaats staat", eindigt de Ede speelster haar terugblik.