Afbeelding
Theo Beumer

Sfeerrijke streekderby eindigt in een gelijkspel

6 oktober 2019 om 18:03 Hockey

EDE De Edese hockeymannen (op archieffoto) ontmoeten op eigen veld het Arnhemse Upward. Na een mooie strijd werden de punten gedeeld: 2-2.

Eip Janssen

,,Je merkte vooraf al dat de spelers van Ede en Upward elkaar goed kennen. Deze derby leeft echt. Met de 2-2 kan ik wel leven hoewel wij zeker in de slotfase de meeste aanspraak op een mogelijke zege hadden kunnen maken", keek Ede coach Bastiaan Bunnik terug.

In het eerste kwart was de thuisclub bijna heer en meester. Maar gescoord werd er niet. Dat deed Upward bij de enige uitval waarbij de bal op het Edese doel kwam wel. In de negenentwintigste minuut 0-1 door Tom Koopman.

,,Een behoorlijke tegenvaller maar gelukkig maakte Stijn Draaijer uit een strafcorner de 1-1."

In het derde kwart speelde Ede niet goed.

,,Ik vond het slapjes en onnauwkeurig. Misschien speelde mee dat Upward de zaken tactisch wat anders aanpakte. Het was Ties Koopmans die voor de 1-2 zorgde. Upward kon het favoriete spelletje van achterover leunen en op de counter gokken nu uitspelen", analyseerde Bunnik.

Maar dan is er aan Edese hockeyzijde altijd weer Stijn Draaijer. Hij zorgde voor de bevrijdende 2-2.

,,In de laatste vijf minuten kregen we een aantal goede scoringskansen. Daar had er best een van in gemogen. Daarom sta ik hier met een tweeledig gevoel. Natuurlijk is een gelijkspel tegen de koploper (Upward) niet verkeerd. Maar gezien de kansen had winst zeker tot de mogelijkheden behoort", besluit Bastiaan Bunnik zijn terugblik.

Ede neemt in de overgangsklasse de tien plaats in met twee punten uit vier wedstrijden.

Zondag voert de hockeyreis naar Union (Nijmegen), een ploeg die de ranglijst sluit met een punt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie