Edese hockeyvrouwen koploper

17 november 2019 om 17:54 Hockey

EDE De Edese hockeyvrouwen stuurden het Groningse GHBS met een 3-0 nederlaag huiswaarts.

De zege betekent dat Ede virtueel leider is in de eerste klasse. Concurrent Bully verloor en Ede kwam langszij, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

,,Het eerste kwart was een leuke en goede wedstrijd. Wij kregen een aantal kansen. Dit leverde de 1-0 op door Britt Willemsen op aangeven van Dymphe Laan", keek Ede speelster Nikki van Pouderoijen terug.

Ede zette de goede lijn in het tweede kwart door.

,,Maar het spel werd er niet beter op. Een beetje 'Ping Pong'. Uit een versierde strafcorner wist Anneke van Dam de 2-0 te scoren", had de Ede speelster laten noteren.

In het derde kwart kwamen de gasten wat beter in het spel.

,,Het gaf wat druk en moeite er onderuit te spelen. GHBS kreeg kansen maar Alieck Keilman (keepster) speelde een goede wedstrijd. Zij kende een aantal belangrijke reddingen", ging Van Pouderoijen verder.

In het vierde kwart viel de definitieve beslissing. Allisha de Bock sloeg de bal snoeihard in de linkerhoek: 3-0 eindstand.

,,Koploper Bully verliest. Nu volgende week bij het Arnhemse Upward winnen. Een altijd spannende derby. Maar de koppositie pakt niemand ons af", verzekerde Nikki van Pouderoijen.