Afbeelding
Ted Walker

Moorfielders haalt gelijk fors uit

5 juli 2020 om 17:16 Honkbal

EDE Moorfielders (archieffoto) heeft hard toegeslagen in de eerste competitiewedstrijd bij Almere 4. De Edese honkballers keerden terug met een 2-14 zege.

Eip Janssen

,,Goede wintertrainingen achter de rug. Dan denk je buiten weer aan de slag te mogen. Maar niet van dat alles want de coronacrisis voorkwam dat onze competitie in de derde divisie kon beginnen”, opent Max Verkleij.

De trainer/coach maar ook speler moest met zijn honkbalteam lang wachten, maar zondag werd in Almere de competitie toch gestart.

,,Bij een motregen werd gestart. Je moet er toch niet aandenken dat ook het weer ons parten had gespeeld”

Moorfielders begon scherp en na meerdere harde klappen stond het na de eerste inning al 0-5 in het voordeel van de Edenaren.

,,Anderhalve meter afstand houden is bij onze sport geen probleem. Met onze jeugdige ploeg werd de lijn doorgetrokken naar een 0-8 tussenstand”, keek Verkleij tevreden terug.

Startende werper maarten Buijs heerste met zijn verdediging.

,,Er werd de eerste vier inningen geheerst. Er werd zelfs een gezamenlijke no-hitter gegooid. Dat houdt in dat de tegenstander (Almere, red.) geen enkele hit sloeg”, glimlachte de coach.

In de vijfde inning liet Verkleij de jeugdige speler Ron van de Linden zijn debuut op de werpheuvel maken.

,,Dit deed hij perfect, gooide goed en was zelfverzekerd.”

Er volgde een korte periode waarin Moorfielders even de focus verloor en vier fouten maakte wat twee tegen punten opleverde.

,,In de zesde inning werd het 2-13 en ikzelf gooide de wedstrijd met 2-14 op slot. Een sterk begin van het seizoen. Kritisch ben ik wel dat we niet de hele wedstrijd de focus houden op een foutloze wedstrijd”, aldus Max Verkleij.

Moorfielders speelt in de derde divisie dit seizoen een competitie waarin geen sprake is van promotie of degradatie.

,,Er is gewoon te weinig speelruimte. Ik begrijp de beslissing van de honkbalbond volledig. Moorfielders kan zonder druk spelen en jeugdspelers een kans geven”, sluit de Moorfielders vertegenwoordiger af.

Komende zondag speelt Moorfielders op het eigen terrein tegen Wyck Lions uit Wijk bij Duurstede. De aanvang is 14.00 uur. De toegang gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie