Afbeelding
Theo Beumer

Verlies honkballers Moorfielders

9 augustus 2020 om 20:05 Honkbal

EDE Temperaturen van om en nabij de vijfendertig graden. Maar de honkballers van Moorfielders en het Deventer Eagles waren blij de arena in coronatijd in weer in te mogen.

Eip Janssen

,,Er werd met 8-10 verloren. Ik heb vanmiddag (zondag) goede maar ook mindere zaken gezien”, opende aanvoerder/trainer/coach Max Verkleij.

De Edese woordvoerder zag na de eerste inning een 1-1 stand op het scorebord verschijnen.

,,Na de 0-1 wisten we gelijk de 1-1 te scoren. De volgende drie inningen kunnen de boeken in onder de noemer concentratieverlies. Misschien dat de tropische temperaturen daarmee te maken hadden. Maar daar hadden The Eagles ook last van. Zij wisten er het beste mee om te gaan en liepen uit naar een 1-9 voorsprong
“, sipte Verkleij.

De trainer zag zijn ploeg veel fouten maken. ,,Maar daarna waren we wel weer bij de les. Dat was het positieve aan het mindere gedeelte.”

De Edese slagploeg wist in de zesde inning mede door homeruns van Maarten Buijs en Kevin de Graaf de stand naar 7-9 terug te brengen.

,,De ploegen hielden elkaar verder aardig in evenwicht. Met over en weer een score in de negende en laatste inning werd de eindstand op 8-10 bepaald.

,,Een achteraf onnodige nederlaag. Maar laat ik het positieve koesteren. Verdedigend stond het na de 1-9 als een huis. Er werden meerdere honklopers uitgeschakeld door pick ofs. En werd er zowel een dubbel als triple play gedraaid. Dit laatste is vrij zeldzaam. Wat dat is? Dan wordt met een actie drie uitgemaakt. De mindere punten? We hebben The Eagles zeker zes of zeven punten cadeau. Laat ik positief eindigen. De verbetering aan slag was mooi”, besluit Verkleij.

Moorfielders speelt komende zondag weer thuis. Houten Dragons komt op bezoek. De aanvang is 14.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie