Afbeelding
www.pixabay.com

Moorfielders kan nog niet winnen

11 juli 2021 om 19:00 Honkbal

EDE De honkballers van Moorfielders verloren Wyck Lions (Wijk bij Duurstede) met 7-2. De Edenaren wachten na drie wedstrijden nog steeds op de eerste zege in de vijfde klasse.

Eip Janssen

De thuisclub liet er geen gras overgroeien en nam al in de eerste inning een 1-0 voorsprong. ,,Dit lieten we niet gebeuren en door goed slaan van Luuk van Maurik en goed honklopen van mij stond het binnen 2 innings weer gelijk: 1-1”, aldus Moorfielders woordvoerder Erik Mourits.

Moorfielders zag het pechduiveltje optreden. De startende werper Ron van de Linden probeerde het derde honk te stelen. Hij blesseerde zich aan zijn duim en moest worden vervangen.

Kevin de Graaf werd de nieuwe werper en deed het vier innings geweldig. De thuisclub wist geen punt te scoren. ,,Dat deden wij wel en een 1-2 voorsprong was ons verdiende loon”, grapte Mourits.

Maar aan alle goeds kwam in de zesde inning een einde. Wyck Lions kreeg grip op werper Kevin de Graaf.

,,De 2-2 was een homerun. Ik kon het 17-jarige talent Damien Leander laten debuteren. Hij nam de pitcherspositie van Kevin over. Hoewel Damien Leander goed gooide kon hij de 7-2 nederlaag niet voorkomen. In de bovenste helft van de zevende en laatste inning konden onze slagmensen de Lions werper niet verontrusten. Moe gestreden maar wel voldaan kijkt het team terug op een goed gespeelde en spannende wedstrijd”, eindigt de woordvoerder.

Moorfielders staat negende met een punt uit drie wedstrijden. Zondag wacht een thuiswedstrijd op het terrein van Blue Socks (Veenendaal) tegen Domstad Dodgers 2. De aanvang dit duel in de onderste regionen is 12.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie