Afbeelding
Theo Beumer

Moorfielders verdrijft mist en overklast tegenstander

10 oktober 2021 om 17:02 Honkbal

EDE Moorfielders heeft zondag geen spaan heel gelaten van Domstad Dodgers 3. De uitslag 22-0 laat niets te raden over.

door Eip Janssen

..Het was bij het begin van onze thuiswedstrijd in Veenendaal (Blue Socks is de uitvalsbasis sinds het eigen veld van Moorfielders wordt opgeknapt, red.) behoorlijk mistig. Dat bleef het ook voor de gasten uit Utrecht die de ene na de andere tegenslag moesten verwerken”, opent Moorfielder Erik Mourits.

De 14 spelers uit ede hadden er zin in. Vastberaden en met een groot aantal oude bekenden begon Moorfielders sterk aan de wedstrijd. De Dodgers wisten in de eerste inning niet wat hen overkwam. Vier spelers kwamen aan slag en met sterke veldacties en pitches van werper Maarten Buijs mocht Moorfielders algauw het offensief openen. ,,Negen punten werden genoteerd in de opening van deze enerverende wedstrijd en de vele toeschouwers werden getrakteerd op een sterk staaltje slagwerk. Na de eerste inning stond het voor de Moorfielders 9-0. De Dodgers begonnen te twijfelen aan zichzelf en leken al na één inning de handdoek in de ring te gooien”, lachte Mourits. In inning 2 en 3 wist Moorfielders niet tot scoren en kwamen er maar 6 man aan slag. De Utrechters kwamen zodoende iets terug in de wedstrijd maar lieten telkens spelers achter op de honken omdat de gebroeders Buijs (Laurens als catcher en Maarten als werper) koel en bedeesd de tegenstander tegen bleven houden

,,Bij het begin van de vierde inning kwamen er vier nieuwe krachten in bij de Edenaren en als één hecht team begonnen zij aan de laatste helft van de wedstrijd”, oordeelde Erik Mourits. De Dodgers konden zich niet meer oprichten en leken te berusten in een verlies, zichtbaar verslagen al voordat de wedstrijd goed en wel over was. Tobias Jansen opende de score voor de Moorfielders en ook Hans Wester kwam binnen. De stand na inning 4 stond zodoende op 11-0. Dit leek de Moorfielders goed te doen en in inning 5 werd de wedstrijd definitief bepaald. Laurens Buijs, als onze standaard eerste man aan slag, sloeg zich meteen richting het eerste honk en dat was het signaal wat het team nodig had. De teamleden hielpen elkaar steeds een honk verder en dat desnoods met gevaar voor eigen lijf en leden. Nick Tuit, terug in Nederland na een lang avontuur op Curaçao, kreeg een harde bal van de Utrechtse werper op z’n rug en kwam met moeite op de honken. De puntenregen zette zich door en uiteindelijk kwam routinier Max Verkleij als laatste Moorfielder aan op het thuishonk: eindstand 22-0.” Erik Mourits had zelden zo’n wedstrijd meegemaakt. ,,Inmiddels scheen de zon in Veenendaal en alle spelers keerden met een goed gevoel terug naar huis. De mist en de tegenstander waren compleet verslagen”, eindigde de speler.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie