Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Moorfielders onderuit op eigen veld

Honkbal

EDE Moorfielders lijkt een patent te hebben op goed spelen maar wel verliezen. Tegen Domstad Dodgers 2 werd een 5-7 nederlaag geleden.

Eip Janssen

,,De eerste inning verliep naar tevredenheid. De Dodgers scoorden een punt door een goede honkslag naar het rechtsveld. Eerst werden nog een honken gestolen”, kijkt Moorfielders coach/speler Erik Mourits terug. 

Moorfielders sloeg zelf gelijk toe en ging met 2-1 aan de leiding.  na eerst een paar gestolen honken. Wij komen gelijk terug en scoren 2x na een paar fouten van de tegenstander. ,,Enige probleem was dat Moorfielders de werper te vaak vier wijd zag gooien. Daarop maakten de Utrechters twee punten: 2-3.”

Door twee goede slagbeurten werd het gelijk : 3-3 in de derde inning. Ook in de vierde inning was het begin goed met twee snelle strike outs. ,,Maar door een paar geraakte slagmensen en 1x 4 wijd staan de honkvol. De slagman van de Domstad Dodgers weet daar wel raad mee en slaat de honken leeg met een double. Ook Moorfielders presteerde in deze goed met twee honkslagen achter elkaar. Maar onze honklopers werden beide uitgetikt na iets te gretig honklopen. Uiteindelijk scoren we maar een punt: 4-7”, analyseerde Mourits.

In de vijfde inning werden de pitchers bij beide teams gewisseld. ,,Wij hielden de nul en scoorden door goede honkslagen en agressief honklopen een punt: 5-7 Daar had meer in gezeten. Omdat de werpers aan beide kanten de deur dicht hielden was de nederlaag: 5-7 een feit”, sluit Erik Mourits af. Zondag gaat Moorfielders op bezoek bij Gryphons 2 in Rosmalen. 

advertentie