Afbeelding
Theo Beumer

Forse zege Moorfielders op hekkensluiter Wombats 2

Honkbal

EDE Moorfielders heeft er geen twijfel over laten bestaan veel sterker te zijn dan hekkensluiter Wombats 2. De bezoekers keerden met een 17-5 nederlaag terug naar Groenekan.

Eip Janssen

,,Onze werper Ron van der Linden heeft een dijk van een wedstrijd gegooid. Hij zorgde mede door 11 strike outs, geholpen door zijn team voor de forse en dik verdiende zege”, opende Moorfielder Tobias Jansen.

De start van Moorfielders was er een op van te smullen. ,,In de eerste inning werden al 11 punten gescoord. Mede aan de basis daarvan stonden met een aantal hits Thijs van Mourik en Damiian Leander”, ging de Moorfielder verder. Hij zag dat de Wombats pitcher veel 4-wijd scoorde.

,,De zege is geen moment in gevaar geweest. De 17-5 had wellicht hoger kunnen uitvallen. Maar deze zege telt. Bij ons speelden twee junioren mee: Thijs van Mourtik en Damien Leander. Beiden hebben zeer goed gespeeld en zijn veelbelovende talenten. Misschien wel onze grootste winst van deze zonnige zondag”, lacht Tobias Jansen besluitend.

Moorfielders neemt in de vijfde klasse na deze zege een met UVV 3 gedeelde achtste plaats in. Zondag is de return tegen Wombats 2 in Groenekan. De aanvang is 10.30 uur. 

advertentie
advertentie