Moorfielders dames fastpitch softbal beginnen het nieuwe seizoen

16 april 2023 om 21:35 Honkbal Deel je nieuws

Het was al weer jaren geleden dat Moorfielders een dames softbal team hadden in de fast pitch competitie. Gedurende het afgelopen jaar en de winter is een aantal enthousiaste dames met heel verschillende ervaring bij elkaar gekomen, en vanaf het begin hebben ze elkaar goed gevonden. Een wedstrijd spelen deden ze echter nog nooit samen. Vandaar dat het best spannend was afgelopen woensdag, en dat zorgde ook ervoor dat de gevoelstemperatuur van maar 5 graden veel minder gevoeld werd.

De wedstrijd begon goed voor Moorfielders. Binnen 4 slagbeurten hadden de Edese dames 3 nullen weten te maken. De gasten uit Hilversum hadden weinig zicht op de pitches van Yvon. Daarna togen de Moorfielders zelf aan slag, en waren niet bang voor de behoorlijk hard gooiden pitcher van Hilversum. Het begon met Nancy die een honkslag in het binnenveld sloeg, waarna Joan door geraakt werper ook op de honken kwam. Door een mooi slag van Marit kon Nancy het eerste Edense punt op het scorebord brengen, niet lang daarna gevolgd door Joan, die op een mooie honkslag van Zoë over de thuisplaat kwam. Daarna kwam ook nog Carmen, Corinne, en Ellen op het honk, maar punten leverde dat niet meer op. In de tweede inning kwam Hurricanes als de spreekwoordelijk orkaan terug. Ze kregen vat op de pitches van Yvon, en door een reeks aan honkslagen wisten ze maar liefst 6 punten te maken, maar daar bleef het bij door mooie vangballen in het binnenveld (Marit, Nancy, en Zoë).

In de daarop volgende slagbeurt kon Moorfielders geen vuist maken, en ook Hurricanes kwam niet verder als 1 punt. Dat gaf de Moorfielders moed, die ook in de daarop volgende inning weer 2 punten wisten te maken. Een enorme buikschuiver van Nancy die nog geen punt opleverde, luidde we punten in van Joan en Marit die op doorgeschoten ballen wisten te scoren. De wedstrijd was daarna wel weer helemaal aan Hurricanes, die weliswaar niet veel sloegen ook niet of relief pitcher Nancy, maar toch 6 punten aan hun totaal toe wisten te voegen. In de laatste slagbeurt van Moorfielders werd de eerste pitcher van Hurricanes op de plaat gezet en die zorgde voor drie nullen op rij. En dit maakte ook een einde aan de eerste competitiewedstrijd. Eindstand 4-13 in het voordeel van Hilversum Hurricanes.

Coach Karin was dik tevreden over de dames. Vooral de nieuwe mensen hadden niet verwacht al te staan waar ze nu stonden, en hebben zichzelf verbaasd. En dat belooft wat voor de toekomst!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie