Chris van Haren rechts op de foto.
Chris van Haren rechts op de foto. Theo Beumer

DVO geeft overwinning uit handen

1 december 2019 om 10:41 Korfbal

BENNEKOM DVO/Accountor had zaterdag de kans bij KZ/Thermo4U te winnen. Maar een marge van vier (23-27) werd toch uit handen gegeven: 27-27.

,,Met nog drie minuten te spelen moet je dat zakelijk uitspelen. Maar op dat moment werden de verkeerde beslissingen genomen. Daarnaast was de laatste aanval met nog 17 seconden te gaan voor ons. Afspraak was dat Koen van Roekel of Gertjan Meerkerk met nog een paar seconden een laatste poging zou doen. Maar die kwam er niet. Daar was ik zeker boos over'', bekende Richard van Vloten.

,,Ik vind wel dat wij over het algemeen een goede wedstrijd hebben gespeeld. Verdedigend was het goed. Zeker onze meiden deden het heel goed tegen toch een aantal internationals. Maar een punt is dan uiteindelijk toch teleurstellend.''

In de eerste helft ging het in sporthal De Koog redelijk gelijk op. Totdat DVO een 9-7 achterstand, omzette in een 9-13 voorsprong. Vooral Robbe de Wit was zeer productief. ,,Vorige week tegen LDODK was hij niet goed. Nu nam hij revanche en was wel goed. De eerste helft was heel volwassen van onze kant'', vatte de trainer van DVO samen.

In het tweede bedrijf liepen de Bennekommers uit naar 10-15. Bij 13-16 kreeg Chris van Haren een rode kaart. ,,Hij liet zich provoceren. Jordi Pasma sprong door op hem en kreeg een groene kaart. Vervolgens kwam hij met zijn gezicht heel dicht bij het gezicht van Chris. Die duwde zijn gezicht met zijn handen weg. Pasma viel met veel theater. Natuurlijk geen slimme actie, maar ik kon het me wel enigszins voorstellen. Gezien de code (slaande beweging) zijn we bang dat we Chris lang moeten missen. We gaan zeker een bezwaarschrift indienen'', laat Van Vloten weten. Menno van der Neut was zijn vervanger.

,,Mede door het incident werd het wat rommeliger. We kwamen weer even achter, maar hielden het initiatief. Dan denk je met twee punten naar huis te gaan. En voelt het als een verlies als het een punt is'', zegt Richard van Vloten.

,,Toch was deze wedstrijd een bevestiging dat wij zijn gegroeid. Een ploeg die de ambitie heeft de play-offs te halen, kunnen we meer dan goed partij bieden. Dat is mentaal een opsteker.''

Zaterdag ontvangen de Bennekommers hekkensluiter Tempo. ,,Dat is lastig zat. Zij hebben niets te verliezen. Wij moeten er zeker niet te makkelijk over denken'', besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Robbe de Wit 11, Gertjan Meerkerk 7, Koen van Roekel 5, Chris van Haren, Daniëlle Boadi, Saskia van der Zee en Reneé van Ginkel 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie