Gertjan Meerkerk
Gertjan Meerkerk Theo Beumer

DVO als vierde de play-offs in

21 maart 2021 om 10:57 Korfbal

BENNEKOM DVO/Accountor is als vierde geëindigd in de reguliere competitie. De laatste wedstrijd werd van koploper Fortuna/Delta Logistiek met 21-19 verloren. Dat betekent ook dat woensdag de play-offs begonnen wordt tegen PKC/Vertom.

De Bennekommers kenden een uitstekende start in Delft getuige de 1-7 voorsprong. ,,Ons plan de aanvallen van Fortuna snel af te breken en zelf aan de bal te zijn, werd goed uitgevoerd’’, keek Richard van Vloten terug. De trainer had gekozen voor vier grote mannen tegenover het reboundgeweld van de thuisploeg, waardoor topschutter Gertjan Meerkerk op de bank begon.

,,Helaas verslapten wij na die mooie start. De discipline waarmee wij speelden, viel weg. Verdedigend was het minder goed, en aanvallend maakten wij met veel eenschotsaanvallen de verkeerde keuze. Dan trekt een topploeg als Fortuna de achterstand snel recht en kwam met 8-7 voor. Wij rechten in de slotfase van de eerste helft nog even onze rug, waardoor we uiteindelijk met een 9-10 voorsprong prima de rust ingingen.’’

,,De tweede helft was stroef van onze kant. Het vak van Daniëlle Boadi, Caitlin Keller, Chris van Haren van Haren en Robbe de Witte speelde te eenzijdig. Achteraf gezien hadden we dat eerder moeten veranderen. Omdat je in die fase scorend te kort kwam. ben je blij dat je Gertjan Meerkerk kan brengen. Hij maakte zijn doelpunten, maar was ook niet altijd even gelukkig met zijn keuzes.’’

Nadat DVO nog even op 10-11 stond, kwam Fortuna op een marge van vier: 15-11. ,,Als je achter Fortuna aan moet, is dat heel lastig. Zij dicteerden de wedstrijd. Uiteindelijk verlies je met 21-19. Jammer, zoals eigenlijk het hele seizoen, waren we te wisselvallig.’’

Omdat DOS van KCC won, zakte DVO naar plaats vier. Met als gevolg dat PKC woensdag om 20.00 uur in Papendrecht de opponent is. Zaterdag 27 maart is in Bennekom om 14.30 uur de return. Een eventuele derde wedstrijd is op dinsdag 30 maart in Papendrecht. PKC maakt dit seizoen een ijzersterkte indruk. Alle tien de ontmoetingen werden gewonnen, met een doelsaldo van 292-188. Ter vergelijking: DVO haalde in de andere poule 9 punten uit 10 duels, met een doelsaldo van 228-230.

,,PKC is lichtelijk favoriet’’, lacht Van Vloten. ,,Maar het is en blijft sport. Wij hebben niets te verliezen en zijn de underdog. PKC is uiterst stabiel en het hele jaar al in vorm. Wij moeten vooral proberen in de discipline te blijven spelen. Opsteker is dat Roos Scherrenburg en Adriënne van Ofwegen weer fit zijn. Dus zijn we compleet.’’

Voor de wedstrijd werd nog een minuut stilte gehouden, omdat net bekend was geworden dat een 20-jarige DVO speler bij een oefenwedstrijd in Bennekom was overleden. ,,Aan het einde van de wedstrijd van het tweede, sijpelden de eerste berichten binnen. Natuurlijk heel onwerkelijk en vreselijk. Allerlei gedachten speelden zich in mijn hoofd af. Natuurlijk is sport dan niet meer belangrijk. De aanwezige bestuurders besloten na onderling overleg dat er toch gespeeld ging worden. Natuurlijk is het dan afwachten hoe deze zou beslissing zou uitpakken. Ik had het idee dat de spelers het aardig van zich af konden zetten. Maar het is wel heel verdrietig’’, besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Koen van Roekel en Daniëlle Boadi 5, Gertjan Meerkerk 3, Lois Bakker en Robbe de Wit 2, Jari Hardies en Caitlin Keller 1.