Voorzitter Mark Smidt: We zijn heel actief op én buiten het veld om kinderen meer te laten bewegen.
Voorzitter Mark Smidt: We zijn heel actief op én buiten het veld om kinderen meer te laten bewegen. PR CKV Reehorst'45

Kinderactiviteit in meivakantie bij korfbalvereniging Reehorst

30 april 2021 om 17:07 Korfbal

EDE Ook zin in een leuke en vooral sportieve activiteit? Vrijdag 7 mei wachten de vrijwilligers bij korfbalvereniging CKV Reehorst ’45 aan de Langekampweg 4 in Ede op je. 

Jongens en meisjes t/m 12 jaar kunnen zich aanmelden voor deze Meivakantie Korfbaldag. Voor deze dag staan, onder andere, balspellen, estafette, ‘Wie is het’ én uiteraard korfbal op het programma. Je hoeft geen lid te zijn en deelname is gratis. 

De dag wordt in twee groepen opgesplitst: van 11.00 tot 13.00 uur voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Van 13.30 tot 15.30 uur voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. De ochtendgroep krijgt een broodje en drinken en de middaggroep krijgt drinken en een snackje.

Aanmelden kan tot 6 mei via jeebee@ckvreehorst45.nl. Graag bij aanmelden het volgende doorgeven: naam, leeftijd, school en telefoonnummer (in geval van calamiteiten).

SPORTIEVE SAMENWERKING ,,Ondanks alle coronabeperkingen zijn we als vereniging juist ontzettend actief, binnen onze eigen club maar ook daarbuiten”, opent Mark Smidt, voorzitter van CKV Reehorst ’45. 

Deze vrijdag 7 mei is voor ons als korfbalvereniging er een van dubbel plezier. ,,We dragen graag bij aan het in beweging houden van de jeugd. En we brengen de jeugd graag in contact met de mooie korfbalsport. Vandaar ook deze Meivakantie Korfbaldag die voor alle kinderen toegankelijk is, lid of geen lid. Op 23 april en 30 april hebben we in het kader van de Koningsspelen samen met twee scholen, De Kern in Ede en De Bron in Lunteren, korfbalclinics verzorgd. Ontzettend leuk natuurlijk om zo de kinderen lekker actief te laten bewegen. Het is mooi om te zien dat daardoor een sportieve samenwerkingsverbanden ontstaan. Zo hebben we met onze leden afgelopen maand samen met de Koning Davidschool en De Kern de Ede Doet-cheques gespaard voor een multikorfbalpaal op hun schoolpleinen. Bij de Koning Davidschool is de spaaractie voltooid en wordt de paal binnenkort geplaatst”, gaat de voorzitter verder.

ACTIES Met deze acties hoopt CKV Reehorst ’45 het korfballen bekender te maken onder de jeugd.

,,En dan zou het helemaal leuk zijn als ze na de eerste kennismaking met de sport, gebruikmaken van de mogelijkheid om een paar keer gratis mee te trainen. Dan kunnen ze echt ervaren hoe snel, tactisch en leuk deze gemengde teamsport is en hoe gezellig onze vereniging is.”

Kennismaken met korfbal kan al vanaf de drie jarige leeftijd. Bij de Kangoeroes (3 t/m 6 jaar) kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met sporten. ,,We zijn een echte familievereniging dus we organiseren, naast de korfbalactiviteiten, ook veel leuke, en soms competitieve, activiteiten voor het hele gezin. Oók in deze periode met de beperkingen. Zo proberen we iedereen zoveel mogelijk betrokken te houden. Laatst organiseerden we nog een online moordspel voor het hele gezin, ontzettend leuk. Met de inkomsten uit de kleine bijdrage die we soms vragen bij de activiteiten sparen we nog steeds voor de sporthal die de korfbalclub samen met handbalvereniging Reehorst op ons eigen terrein willen realiseren. Op deze manier blijven we bouwen aan onze vereniging én aan onze sporthal”, besluit Mark Smidt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie